Hírek

2008.09.26. 02:29

Utóbb folyt az olaj

Hosszúpereszteg, Sárvár - A falu határában márciusban történt halálos baleset vizsgálata meglepő fejleménnyel zárult le: a karambol nem az úton szétterült olajfolt miatt történhetett meg: a kómában fekvő román sofőr a vétkes az ütközésért.

Angyal László

A karambolban - a falu előtti terelőszigetnél a kis- busz áttért a szemközti sáv- ba, ahol ütközött egy másik autóval - mások is megsérültek. Szerencsére a szemben érkező autó utasai nem szenvedtek életveszélyes sérülést: a kocsiban ülő férfi és nő életét a légzsák és a biztonsá- gi öv megmentette. A baleset helyszínén a rendőrök mintegy négyszáz méter hosszan találtak olajfilmet az úttesten, ezért úgy gondolták, hogy ez okozhatta a karambolt, hiszen a helyszínelők is csúszkálták az olajos-esős aszfalton. Ezért még aznap elkezdték felkutatni a járművet, amiből az olaj elfolyt. Bejárták a környék majorjait, mezőgazdasági telepeit, megfordultak minden olyan helyen, ahol munkagép, teherautó fellelhető, de semmit sem találtak. A rendőrök sokáig nem adták fel: felhívást tettek közzé, szemtanúk után kutattak. Lapunkban annak idején riportban számoltunk be a bal-esetről és az utána indult vizsgálatról.

Amely a közelmúltban meglepő eredménnyel zárult le, tudtuk meg Tendli Istvántól, a Sárvári Rendőrkapitányság közlekedési osztályának vezetőjétől.

A helyszínen talált nyomok alapján közlekedés biztonsága ellen elkövetett bűncselekmény miatt indult az eljárás, ám a széles körű vizs-gálat ellenére nem sikerült kideríteni, miként került több mint háromszáz méter hosszan az olaj az úttestre. A szakértő a helyszínen hidraulikaolajként határozta meg a kiömlő folyadék típusát, ami - miután az esővel elkeveredett, csúszós olajfilmmé vált az aszfalton. A kiömlő olaj okát nem tudtuk meghatározni, a nyomozás során viszont találtunk két tanút, akik közvetlenül a karambol utáni percekben értek a helyszínre. Mindketten azt vallották, hogy a Mercedes sávjában akkor még nem volt olajfolt, az csak később szivárgott át az út másik oldaláról. Ebből az következik, hogy nem a csúszós, olajos út miatt sodródott át a szemközti sávba a kisbusz. Vagyis a halálos közlekedési balesetet nem egy ismeretlen jármű okozta, hanem a román sofőr hibája miatt következett be. Az ügyben vádemelési javaslattal (halálos közlekedési baleset gondatlan okozása) zárult le a vizsgálat. Mivel a legutolsó információnk szerint a továbbra is kómában fekvő gyanúsítottat egy román kórházba szállították, jogsegélyegyezmény keretében a román hatóságok- nak felajánljuk az ügy befejezését. A román kisbusz nema szétterülő olajfolt miatt tért át a szemközti sávba

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!