Hírek

2008.10.15. 02:29

Megrongálták a Brenner-kápolnát

<b>Szentgotthárd</b> - Megrongálták az 1957-ben meggyilkolt Brenner János káplán emlékére emelt kápolnát. Az ismeretlen elkövetők betörték az ablakokat, és szétverték a lépcső egy részét.

Varga Nóra

A Brenner-kápolna kieső helyen, erdők ölelésében helyezkedik el. Tegnap délelőtt Huszár Balázs káplán várt minket a rongálás helyszínén, mert a plébános Dévára utazott. A csütörtöki sajnálatos eseménynek már nyoma sincs, az egyházközség helyreállíttatta a kárt.

Azon az úton, ahol Brenner János káplánt megölték, a rendszerváltás után emlékkápolnát építettek, amelyet 1996. augusztus 25-én szen-teltek fel. Brennert 1957. de-cember 15-én éjjel sürgős betegellátás ürügyén kicsalták plébániai lakásából. Kísérőjével a dombtetőn keresztül vezető gyalogúton elindult Zsida község felé. A két falu között megtámadták, és 32 késszúrással megölték.

Huszár Balázs elmondta, hogy eddig még sohasem törtek be a kápolnába, viszont néhány évvel ezelőtt ismeretlen tettesek félméteres fehér betűkkel a sátán, sátán, sátán feliratot festették az épület barna falára. A káplán úgy tudja, hogy a csütörtöki rongálást követően a plébános nem tett feljelentést.

A kápolnához vezető utcában élő idős hölgy elmondta, nem tapasztalt a rongálás éjszakáján semmi gyanúsat. Hozzátette, huligánok találkozóhelye a kápolna melletti esőbeálló. A padokból és a fa játékokból már nemegyszer raktak tüzet szalonnasütéshez. Senkit sem akar gyanúsítani a rongálással, nem tudja, hogy ki tehette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!