Hírek

2008.11.25. 03:28

Egyetemi csapat a ralin

<b>Körkép </b> - A Nyugat-magyarországi Egyetem az egyetlen hazai egyetem, amelynek hallgatói verseny kategóriába neveztek a január 17-én kezdődő a Budapest - Bamako-ralin.

Varga Nóra

A Nyugat-magyarországi Egyetem hallgatói kezdeményezésre csapatot indít a 2009-es Budapest-Bamako- ralin. Az 1997-es évjáratú Toyota Hilux típusú terepjáró legénysége, Krámli András, a Közgazdaságtudományi Kar, másodéves-, Lévai Etelka, a Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar negyedik évfolyamos-, Meszjár András, az Erdőmérnöki Kar negyedik évfolyamos- és Szücs Tibor, az Erdőmérnöki Kar elsőéves hallgatója verseny kategóriában indul az egykori legendás Dakar rali szellemi örökösén. A Nyugat-magyarországi Egyetem az egyetlen hazai egyetem, amelynek hallgatói neveztek a versenyre, és az egyetlen magyar felsőoktatási intézmény, amelynak diákjai verseny kategóriában indulnak a ralin. A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola hallgatói túra kategóriában vesznek részt a versenyen. Bár a rajt nem Párizs és a végcél nem Dakar, a futam ennek ellenére igazi, embert próbáló megmérettetés. A mezőny Magyarország szívéből rajtol. A versenyzők európai autópályákon, Marokkó kősivatagos útjain, szaharai dűnéken, homokos pisztéken és vályogkunyhós szavannai falvakon, földünk negyedik és ötödik legszegényebb országán keresztül érnek el Mali fővárosába, Bamakóba. A túra kategória résztvevőinek a 2009-es futam a tavalyinál lazább lesz, városnézésre is jut majd idő. A verseny kategória ralisainak azonban minden eddiginél nehezebb terepen kell bizonyítaniuk. A vízumot, az oltásokat a hallgatók állják. A terepjáró megvásárlását és a többi költséget az egyetem vállalta magára. Az egyetemi csapat az afrikai falvakba karitatív csomagokat juttat el, ezek összeállításában vállalkozók segítenek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!