Hírek

2009.01.30. 03:29

Dalok szárnyán

<b>Sárvár </b> - A hagyományos Év embere címet ezúttal Schuller Henriette-nek ítélte oda a királyi fürdőváros közönsége. A fiatal énekes nemcsak hangjával, zenei tudásával kápráztatta el a közönséget, hanem jótékonysági hangversenyek szervezésével a városért is sokat tett.

Bajdó Bettina-Vojnovics Viktória

- Már a jelölésnek is nagyon örültem, megtiszteltetésnek érzem, hogy több évtizede tevékenykedő képzőművészek, alkotók mellett felmerült a nevem - idézi fel Henriette a történteket. Ezek után természetesen rendkívül meglepett, hogy a legtöbb sárvári engem tartott érdemesnek ezúttal a címre. Nagyon hálás vagyok a szavazatokért és a közönség szeretetéért - mondja a fiatal énekes.

Az Év embere címre ezúttal négy urat és egy hölgyet jelöltek, Schuller Henriette végül 469 szavazattal nyerte el az Év embere címet. A második legtöbb szavazatot, 158-at, Simon János képzőművész kapta, a harmadik helyen pedig pályatársa, Lakatos József végzett 139 szavazattal.

A nyertes hölgy elmondta, hogy néhány évvel ezelőtt jelölték már az Év embere címre, közvetlenül az után, mikor visszaköltözött családjával Budapestről Sárvárra. Akkor azonban valószínűleg még kevéssé volt ismert, így a címet más nyerte el. Az elmúlt évek alatt azonban a fiatal énekes, feleség és édesanya bebizonyította, hogy érdemes a közönség szeretetére. Hangjával, koncertjeivel hatalmas sikert aratott, a városért, a kórházért szervezett koncertjei, jótékonysági estjei pedig mindenkit meggyőztek arról, hogy Henriette igazi közösségi ember, aki szeretne tenni a városért. Emellett az együttesével számos rendezvényt, kiállításmegnyitót tettek igazán színvonalassá, feledhetlenné - természetesen ellenszolgáltatást nem kérve.

- Több mint egy évtizede végeztem magánének szakon, később a zeneoktatásban dolgoztam - meséli Henriette, aki tíz éve költözött vissza Sárvárra, s kezdett el újra tanulni, gyereket nevelni, s a város kulturális életébe is bekapcsolódott. Első gyermeke születése után megszületett a jótékonysági koncert ötlete is, amelynek bevételét a sárvári kórház javára ajánlják fel évről évre. A Nádasdy-vár dísztermében minden hangversenyükön telt ház van, de ez a nem jótékonysági koncerteken sincs másképp.

Henriette egyben vezetője is a 2006 őszén alakult négytagú Nádiverebek együttesnek. A zenekar elsősorban énekelt verseket ad elő, de szívesen nyúl a régi korok reneszánsz dallamaihoz. Az együttes különleges hangzását az adja, hogy a három különböző karakterű női hang találkozása ki-egészül a sokféle hangszer (hegedű, furulyák, gitár, ütőhangszerek, buzuki, mandolin) kíséretével. A felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt válogatott műsorszá- maikkal készülő együttes több fellépésen van már túl. Játszottak Sárvár mellett Győrben, Szombathelyen, Bükön és a Balaton partján, kiállításmegnyitókon és ünnepi rendezvényeken, falunapokon és konferenciákon. Óvodákban és művelődési központokban. Egy biztos, Martos Veronika, Csejtei Flóra, Czupy Ádám és Schuller Henriette neve tartalmas kikapcsolódást ígér.

A számos bemutatkozás, a Nádiverebek fellépései után Henriette régóta vágyott egy önálló estre is. A nyáron végül ez az álma is valóra válhatott. Az önálló est hatalmas sikert aratott. A kitartó munka, a szerteágazó előadóművészi tevékenység pedig meghozta gyümölcsét, az elismerést, s vele az Év embere címet Henriette-nek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!