Hírek

2009.01.21. 03:29

Szűkös bevételek

<b>Őrimagyarósd </b> - Tavaly karácsony előtt 11 vasi település kapott támogatást működőképessége megőrzéséhez. Őrimagyarósd önkormányzatának jól jött a segítség. A nehéz gazdasági helyzet ellenére is próbálnak fejlődni Vas megye települései.

Varga Nóra

Péter László, Őrimagyarósd polgármestere elmondta, hogy tavaly az Önhiki-támogatásra jogosultak voltak. Hiába gazdálkodnak takarékosan, nem tudják a kötelezettségeiket teljesíteni. Az önkormányzati miniszté- rium kétmillió forintos segítsége nagyon jól jött a település-nek. A település vezetői úgy gazdálkodnak, hogy ne adósodjon el az őrségi, több mint 250 lelket számláló falu. Meggondolják, hogy mire költik a forintokat. A takarékos gazdálkodás mellett jut pénz a fejlődésre is. Hosszú évek óta mindig pályáznak, a beadott kérelmek közül többet is sikeresen bíráltak el a kiírók.

A polgármester kiemelte: belekezdtek a harmincéves ravatalozóépület felújításába pályázati összegből, a korszerűsítés bekerülési összege több mint ötmillió forint. Tavaly a munkálatok negyven százaléka készült el, a maradék feladatokat idén feje- zik be.

Az Őrségi Többcélú Kistérségi Társulás konzorciumi pályázatot adott be a régi autóbuszvárók cseréjére. Az elnyert összegből két váró szépül meg, egy pedig épül Őrimagyarósdon a közeljövőben.

Az Őrségi Nemzeti Park turisztika pályázatában is részt vesznek. A Vadása-tó és az őrimagyarósdi törté-nelmi emlékhely újul meg a pályázat során. A kastélydombon található vársáncok könnyebb megközelítése érdekében a szabadtéri lépcső korszerűsödik. A településen tanösvény is kiépül, amely az emlékhelytől a Vadása-tóig tart.

Idén is szeretnének pályázni, a játszóteret szeretnék felújítani, ennek a projektnek a bekerülési összege közel ötmillió forint. Továbbá közösségi teret is szeretnének kia-lakítani. A tervek szerint egy 250 négyzetméteres, felülről fedett placcot építenek meg, amely alkalmas lesz szabadtéri rendezvények lebonyolítására. Ennek a projektnek a bekerülési összege 15 millió forint, ehhez még húsz százalék önkormányzati önerő is kell. Őrimagyarósd decemberben kétmillió forint minisztériumi támogatásban részesült

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!