Hírek

2009.02.24. 03:28

Felesleges táblák: szereljük le együtt!

<b>Megyei körkép </b> - Folyamatosan érkeznek a fényképek és a bejelentések a kint felejtett vagy a feleslegesen kitett közúti jelzőtáblák kapcsán. Továbbra is várjuk a fényképeket.

Varga Nóra

Egyik olvasónk Szombathely belvárosában örökített meg táblaerdőt. A Nádasdy Ferenc és a Széll Kálmán ut- ca kereszteződésében másfél méteren belül soknak találja a két kötelező haladási irányt jelző táblát. Azt sem érti, hogy miért kell Állj! Elsőbbség-adás kötelező tábla mellé Elsőbbségadás kötelező táblát kitenni. Így a közlekedőknek nem biztos, hogy egyértelmű, meg kell-e állniuk vagy csupán lassítaniuk kell a kereszteződéshez érve.

Szombathelyen fedezett fel furcsaságot egy olvasónk. A KRESZ szerint hídon tilos megállni. Szombathelyen a Borostyánkő Áruház mellett ennek ellenére kijelölt parkolóhelyeket alakítottak ki. Most akkor meg lehet állni ott vagy sem? Megbüntetik-e azokat a sofőröket, akik drága pénzért megvették a parkolójegyet, s gyanútlanul otthagyják autóikat?

Molnaszecsődről telefo-nált olvasónk, aki szarvasmarhákat tart, s régóta szeretne egy olyan táblát kihelyeztetni a Döröske felé vezető útra, amely felhívja az autósok figyelmét arra, hogy óvatosan közlekedjenek az állatok miatt. Sokan, főleg nyáron nagy sebességgel behajtanak a tehenek közé. A közút illetékese elmondta, hogy Állatok (tehén) táblák elhelyezését a Közútkezelő Kht. megyei igazgatóságánál kell kérvényezni, ahol feltételek előírása mellett (szennyezés letakarítása) a táblák a kérelmező költségére elhelyezhetők.

Egy sárvári panaszos azt kifogásolja, hogy a Várkerület utcában, a postával átellenben, pont a kanyarban van kint egy széles útjelző tábla. A tábla, amely a Balaton irányát jelzi, takarja a kilátást, ezért balesetveszélyes átkelni az úton. Azt kérdezi olvasónk, hogy miért nem lehet 30-40 méterrel arrébb tenni a táblát, ott senkit sem zavarna. A közút illetékese elmondta, hogy a Várkerület utcában, a postával szemben egy útvonal- megerősítő tábla (felirata: Sümeg 42 kilométer, Balaton 64 kilométer) található. Az út kiemelt szegélyes útszakasz, mellette 1,90 méter széles járdával. A tábla belső éle a burkolat szélétől három méter távolságra található. Az útszakaszon, a kifogásolt táblánál a minimális látótávolság biztosított, ugyanis az útszakasz íves vonalvezetése miatt még az engedélyezett 50 kilométeres sebesség sem használható ki minden esetben. Az előrelátást a tábla előtt lévő telefonfülke vagy a parkolóban lévő magasabb felépítésű járművek is a minimálisra csökkentik. A 88-as számú főút Sárvárt elkerülő útszakaszának átadása után - idén nyárra tervezik - a belvárosban lévő útszakaszokon az útirányjelző, útvonal-megerősítő táblákat a közút munkatársai felülvizsgálják, és ennek ismeretében határozzák meg a további teendőket.

Továbbra is várjuk olvasóink észrevételeit az utjelzokvasnepe.hu e-mail címre. Kérjük, néhány mondatban írják meg, hogy hol és miért készült a fénykép. A panaszok bemondhatók a 94/522-560-as központi telefonszámon is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!