Hírek

2009.04.22. 02:24

Megtanulták, mit kell tenni vészhelyzetben

Csánig - Katasztrófavédelmi gyakorlatot tartottak a községben az elmúlt szombaton tűzoltók, polgári védelmisek és helyi lakosok részvételével.

Vas Népe

Tavaly júniusban belvíz fenyegette a Répce árapasztó csatornája közelében fekvő házakat. Az akkori helyzet nyomán döntöttek úgy a település vezetői, hogy - mivel pályázati forrásból is támogatást kaptak a célra - a védekezési munkák bemutatására gyakorlatot szerveznek. Az elmúlt szombaton először a faluházban gyűltek össze a helyi polgári védelmisek és az önkéntes tűzoltók, a Sárvári Polgári Védelmi Kirendeltség, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, s a répcelaki Köztestületi Tűzoltóság képviselői, s néhány falubeli civil. 

Ott előadásokat hallhattak a települési védekezési munkák végzésének jogi szabályozásáról, s megismerhették a betörő víz elleni védekezés módjait. Aztán az árapasztó csatorna mellé vonultak, ahol a gyakorlatban tesztelték az elméleti ismereteiket. A katasztrófa-elhárítók zsákokat töltöttek meg homokkal, ügyelve arra, hogy csak a kellő mennyiségű anyag kerüljön bele, s azt is megtanulták, milyen kötésbe kell rakni, hogy az épített nyúlgát hatásos legyen. A gyakorlatozók feladata volt még egy buzgár megfékezése is. Tömböly Dénes polgármester szerint az esemény jól szolgálta a helyi katasztrófavédők felkészülését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!