Hírek

2009.05.15. 02:29

Kulturális szemle: mindenkit minősítettek

Sárvár - A héten rendezték meg a Városi Kulturális Szemle zenei és irodalmi döntőjét. Idén a szervezők rendkívül nagy érdeklődésnek és egy új versenyszámnak is örvendhettek.

Maróthy Andrea

Sárvár az egyetlen város, amely minden évben otthont ad a Városi Kulturális Szemlének - nyilatkozta Kondor János, a versenyt szervező Nádasdy Vár Művelődési Központ igazgatója. Az általános és középiskolás diákoknak szervezett kétnapos megmérettetésen zenei és irodalmi kategóriában indulhattak a tanulók. Idén nagyobb érdeklődés övezte a vetélkedőt, mint az előző években. Az eseményen tizenöt iskola képviseltette magát. Az első versenynapon, irodalmi kategóriákban több mint 200 diák mutatta be tudását. A szemle újdonsága, hogy hangszeren játszó tehetségek is felléphettek, annak ellenére, hogy az intézmény eredetileg nem hirdetett meg ilyen kategóriát. Minden induló arany, ezüst vagy bronz minősítésben részesült. A legjobbak kiemelt arany elismerést és könyv-utalványt is kaptak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!