Hírek

2009.06.24. 02:29

Különleges műszer a Markusovszky szemészeti osztályán

Szombathely - Az országban egyedülálló speciális műszerrel gazdagodott kedden délután a Markusovszky kórház szemészeti osztálya.

Bajdó Bettina

A többfunkciós képalkotó szemészeti készüléket tegnap adták át a kórházban. Dr. Lakner László elnök-vezérigazgató elmondta, hogy a szemészet olyan területe az egészségügynek, melyet tömegek vesznek igénybe. Főként ezért, és a finanszírozás miatt hosszú az előjegyzési lista a vizsgálatokra. Hozzátette: az új műszer segítségével egyszerre több vizsgálatot is el lehet végezni, s pontosabb diagnózist kapnak majd, mint az eddigi műszeres vizsgálatoknál. 

Kovács Ferenc,
a Vas Megyei Közgyűlés elnöke ünnepi beszédében kiemelte, hogy az országban elsőként a Markusovszky kórház műszerparkja bővülhet ilyen többfunkciós készülékkel. A műszer jelentősége, hogy időben lehet diagnosztizálni olyan kórokat, mint a cukorbetegség okozta zöldhályog, s a látóhártya-megbetegedés. Az elnök után dr. Ipkovich György polgármester kapott szót, s jó hírt közölt a jelenlevőkkel: a város megtárgyalta a megyével való együttműködést a járóbeteg szakellátás ügyében, s némi módosításokkal ugyan, de elfogadták. A 22 millió forintos műszert dr. Bátor György osztályvezető főorvos mutatta be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!