Hírek

2009.06.10. 02:23

Misszió a térség kórházáért: háromszázezer forintot adtak össze a környékbeli emberek

Kissomlyó, Celldömölk - A Misszió Egyesület Vas megyei képviselője, Cserági Istvánné a celldömölki kórház megmentéséért indított akciót. Eddig háromszázezer forint gyűlt össze, többnyire környékbeliek adakoztak.

Nagy Ildikó

A szervezőmunka az év elején, az adományok gyűjtése április közepén kezdődött meg, és e rövid idő alatt 300 ezer forintot gyűjtött össze a Misszió Egyesület Vas megyei képviseletét ellátó, Kissomlyón élő Cserági Istvánné. Mint arról már korábban beszámoltunk, a több mint 210 millió forintnyi adósságot felhalmozó Kemenesaljai Egyesített Kórház megmentésére irányuló akciót a megyei és a celldömölki vezetők is támogatták.

A fővárosi központtal működő Misszió Egyesület vasi ügyeit intéző Cserági Istvánné az adakozás átláthatósága és nyomonkövethetősége érdekében folyószámlát nyitott, csekkeket nyomatott, és töretlen lendülettel szervezi a gyűjtést. Érdeklődésünkre elmondta: a háromszázezer forint többnyire egy-kétezer forintos felajánlásokból jött össze. Két nagyobb összeg érkezett, mindegyik Budapestről: a fővárosi adakozók negyven-, illetve ötvenezer forintot ajánlottak fel a kórház megmentésére.

A legtöbb felajánlás a celldömölkieknek köszönhető, de szinte alig van környékbeli település, ahonnan ne fizettek volna be pénzt az ott élők. Csögle, Ostffyasszonyfa, Kemenespálfa, Kemenesmagasi, Mesteri: az utóbbi napokban e falvakból érkezett felajánlás az egyesület számlájára.

Az egyesület annak idején azt vállalta, hogy az összegyűlt pénzt háromszázezer forintonként adja át a kórháznak. Cserági Istvánné reméli, hogy az elkövetkezendő napokban átnyújthatja az eddig összegyűlt pénzt. Mint ahogy abban is bízik, hogy akciójuk sikeresen folytatódik, és tényleg sikerül megmenteni a térség ellátása szempontjából kulcsfontosságú intézményt. Ellenkező esetben akár demonstrációt is szervezünk - mondta el az egyesület lelkes képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!