Hírek

2009.06.23. 02:29

Vasi tanárok kitüntetése

Körkép - Idén huszonkét vasi pedagógus vehetett át Eötvös József emlékérmet a Pedagógusok Szakszervezetében hosszú ideje végzett eredményes munkájáért.

Maróthy Andrea

Idén is elismerték a tisztségviselőként is dolgozó pedagógusok munkáját. Az Eötvös József emlékérem kitüntetést még 1992-ben alapította meg a Pedagógusok Szakszervezete, hogy ezzel köszönjék meg a tisztségviselő pedagógusok eredményes tevékenységét. Ezúttal két ezüst, valamint tizenöt bronz emlékérmet osztottak ki a Vas megyei tanárok között május 27-én. 

Ezüst emlékérmet vehetett át Bodorkós Jánosné, a Kőrösi Óvoda dolgozója és Farkas Istvánné, a Művészeti Szakközépiskola tanára. 

Bronz emlékérmet kapott Bánhidi Zoltán, Czika Ágnes, Csempesz Ilona, dr. Tóth Ferencné, Hende István, Kovács Erika, Lovassné Vass Enikő, Lőrincz Csilla, Maczekné Simon Gyöngyi, Németh Katalin, Preisz Gézáné, Sági Károlyné, Sámsonné Nagy Zsuzsanna, Szita Zsuzsanna és Tomposné Sümegi Andrea. Budapesten, a központi ünnepségen öt szombathelyi pedagógus kimagasló szakszervezeti munkáját jutalmazták. 

Ők a szakszervezet országos elnökétől, Galló Istvánnétól vehették át az Eötvös József emlékérmet. Több mint huszonöt éves munkájával a díj vas fokozatát Hargitai Viktória, a Pedagógusok Szakszervezetének Vas megyei titkára érdemelte ki. Aranyéremmel díjazták Bokor Gézánét, a szakszervezet országos nyugdíjas vezetőségének tagját. Az emlékérem ezüst fokozatát Heckmanné Varga Ildikó, az Oladi ÁMK Teleki Blanka Szakképző Iskola egyik alapító tagja, a bronz fokozatot Monschein Ilona, a városi és körzeti bizottság gazdasági felelőse, valamint Takács Ferencné, a Vas megyei bizottság gazdasági fe-lelőse vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!