Hírek

2009.07.01. 02:26

Bogár-rajzás a Szajki-tavaknál

Hosszúpereszteg - Autó-szépségverseny, ügyességi és tájékozódási verseny várta a Szajki- tavaknál megrendezett harmadik bogártalálkozó résztvevőit.

Benkő Sándor

Az egykoron népautónak számító bogarak mai tulajdonosai olyan szeretettel törődnek a matuzsálemekkel, mintha családtagok lennének. Nem véletlen tehát, hogy nagy gonddal csinosították kocsijaikat a szépségversenyre, de rendeztek részükre ügyességi és tájékozódási versenyt, szombaton pedig felvonultak a környék településein.

Közben rotyogtak a gulyások és a pörköltek a kondérokban, és mellé különböző programokkal szórakoztatták a közönséget a kempingben felállított sátorban. A legkisebbek bogárhoz kapcsolt rajzversenyen ügyeskedtek, bemutattak gyermek hastáncot, akrobatikus rock and rollt, fellépett a Mississippi Rockets Jampi és bandája, valamint éjszakába nyúló bulizás várta a résztvevőket a B.A.D. zenekar jóvoltából.

Mint minden szabadtéri rendezvényt szervező rémálma a rossz idő, az eső, így Fülöp László, az egyik szervező is tartott tőle, ezzel magyarázta, hogy kevesebben érkeztek a találkozóra, mint tavaly, ám panaszra így sem lehet oka, hisz a bizonytalanság ellenére mintegy harminc autó érkezett. A gazdasági válság ide is betört, kevesebb szponzori pénzből gazdálkodhattak csak, így például a korábban megszokottá vált VW bogár tombolaajándékot szerényebbre cserélték, a felajánlott ajándéktárgyakat és szolgáltatásokat sorsolták ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!