Hírek

2009.07.22. 02:29

Közüzemi drágulást hozott a július Körmenden

Körmend - Az áfa emelkedése az intézményi étkezések díjának változtatását is szükségessé tette.

Bajdó Bettina

A legutóbbi testületi ülésen az áfaváltozás miatt is tárgyaltak a képviselők. Néhány alapvető élelmiszernek és a távhőnek az áfatartalma ugyan csökkent két százalékkal, ugyanakkor minden más termék ára öt százalékkal növekedett. Emiatt a felnőttek ebéd nyersanyagnormáját 314 forint/nap, míg a szociális ebéd nyersanyagnormáját 292 forint/nap összegben határozta meg a testület július 1-jétől. Változtak a rendeletben meghatározott gyermekintézmények térítési díjai is. Eszerint a gyermekek napközbeni ellátásának térítési díjai a bölcsődékben és az óvodákban 360 forintra nőnek naponta. Az általános iskolákban a napközbeni háromszori étkezés 372 forintba fog kerülni, míg az ebéd 220 forint, a tíz-órai és az uzsonna egyaránt 76 forint lesz naponta. A középiskolai kollégium esetén 742 forint, míg a középiskolai ebéd esetén 314 forint a napi térítési díj összege a kihirdetéstől. A szolgáltatást változatlanul a Sodexo Magyarország Kft. biztosítja Körmenden.

A nem körmendi telephellyel rendelkező tagintézményekben az Altroplussz Kft. biztosítja az étkeztetést, ahol a következőképp alakulnak a szolgáltatási díjak: a gyermekek napközbeni ellátásának térítési díja az óvodákban 384 forint/nap, az általános iskolában a tízórai és az uzsonna egyaránt 78 forint lesz naponta, míg az ebéd 254 forintba fog kerülni július 1-jétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!