Hírek

2009.07.15. 02:29

Sérült gyermekeket üdültet a Vöröskereszt a Balatonnál

Gyenesdiás - A Magyar Vöröskereszt Vas Megyei Szervezete harminc esztendeje táboroztat fogyatékkal élő gyermekeket. Az idei nyaralás fénypontja a jubileumi ünnepség volt. Az idén harminchat gyerek nyaralhatott a Balaton partján

Nagy Ildikó

Az idén harminchat egészségileg károsodott és szociálisan rászoruló gyermek nyaralhatott a Balaton partján. Mint mindig, most is önkéntes segítők felügyeltek rájuk. Az idei tábor azonban egy kicsit más volt, mint a többi: múlt szombaton jubileumi ünnepségen elevenítették fel a három évtizedes hagyomány legemlékezetesebb pillanatait.

A vendégeket Poór László, a Magyar Vöröskereszt Vas megyei Szervezetének igazgatója köszöntötte. Az ünnepségen ott volt a bozsoki Sziklai Ede is, aki először táborlakóként, majd később - tanárképző főiskolásként - a nyári gyakorlatát teljesítő segítőként is részt vett a Napfénytáborban. A gyerekek műsorral kedveskedtek a vendégeknek, a produkciót Kelemen Zoltán, a Weöres Sándor Színház színésze állította össze és gyakoroltatta be. Ő is a Napfénytábor visszajáró segítője. És ott volt a Milánóban élő, szombathelyi kötődésű énekes, Dell Amico Romeo is, aki kitalálta, majd megszervezte azt a májusi jótékonysági estet, amelynek bevételét a tábor megrendezésére ajánlották fel a fellépők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!