Hírek

2009.08.05. 22:21

Aquaworld-baleset: megkezdődött a biztonságtechnikai vizsgálat

Budapest - Megkezdődött a budapesti Aquaworld élményfürdőben szerdán a soron kívüli, az üzemeltetők által az ott történt halálos baleset után elrendelt biztonságtechnikai vizsgálat - tájékoztatta az intézmény marketing- és értékesítési igazgatója az MTI-t.

MTI

Az ÉMI-TÜV-SÜD Kft. szakemberei teljes körű vizsgálatot végeznek a fürdő területén, Magyarországon ez az első ilyen eljárás - mondta Kelecsényi Ágnes, hozzátéve: bár minden egyes csúszdára, medencére megkapták a biztonságtechnikai tanúsítványt, most a lépcsőket, kabinokat, tehát az élményfürdő egészét átvizsgálják.
    
A marketingigazgató hangsúlyozta: minden engedéllyel rendelkeznek és minden elem a jogszabályok betartásával épült, a vizsgálatot azért rendelték el, hogy a létesítmény biztonságosabb legyen.
    
A szakemberek Kelecsényi Ágnes közlése szerint "pár nap múlva" végeznek a vizsgálatokkal, a fürdő azonban addig is nyitva tart.
    
Az élményfürdőben július 23-án egy 9 éves kisfiú meghalt a szörfmedencénél. A gyermek belezuhant egy aknába, s a hullámkeltő berendezés szétroncsolta a testét. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást és műszaki szakértőt rendelt ki az eset kivizsgálására.
    
Az Aquaworld július 27-én hozta nyilvánosságra belső vizsgálatának eredményét, amely szerint a műszaki, karbantartói területről, illetve az üzemeltetésről egy-egy munkatárs közvetlen munkajogi felelősségét állapították meg, ennek nyomán a munkaviszonyukat rendkívüli felmondással megszüntették. Mint közölték, két további munkatárs közvetett munkajogi felelőssége is fennáll, esetükben rendes felmondás útján szűnik meg a munkaviszony.
    
A soron kívüli biztonságtechnikai ellenőrzést a cég a belső vizsgálat eredményének nyilvánosságra hozásával egy időben rendelte el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!