Hírek

2009.08.25. 08:28

Az oladi sportpályán búcsúztak a nyártól

Szombathely - Két korosztályban több mint harminc, 9 és 16 év közötti gyermek búcsúztatta a nyári vakációt az Oladi Általános Művelődési Központ sportpályáin tegnap.

Nagy Ildikó

A Pálos Károly Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai immár ötödik éve szervezik meg a nyárnyitó és a nyárbúcsúztató sportbajnokságot. Tegnap több mint harminc gyermek - többségükben fiúk - búcsúztatták a vakációt az Oladi Általános Művelődési Központ sportpályáin. 

A 9 és 16 év közötti fiatalok két korosztályban versengtek a kispályás labdarúgó-bajnokságon, és sorversenyek, valamint drogprevenciós előadások is színesítették a programot. A város minden részéből érkező gyermekek oklevelet, a támogatók jóvoltából pedig ropit, üdítőt, csokoládét kaptak.

- A programunk célja, hogy a fiatalok tartalmasan tudják eltölteni a szabadidejüket, és lehetőleg ne az utcán csellengjenek - mondta el érdeklődésünkre Gáspárné Bognár Tímea, az Oladi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat vezetője, a tegnapi rendezvény egyik szervezője.

A futballpálya szélén faggattuk Elemért, aki a Bem József utcából jött át a rendezvényre. Lábain még ott virítanak a nagy nyári bringázások során keletkezett kék-zöld foltok, de lélekben már készül a tanévkezdére. Ötödikes lesz, így a szokásosnál kicsit nagyobb drukkal várja az idei becsengetést. A sportbajnokságon jól érezte magát, és bár gólt nem sikerült rúgnia, elmondása szerint néhány jó passzal azért ő is hozzájárult csapata sikeréhez.

A szolgálat munkatársai egész nyáron tartalmas programokat kínáltak a gyermekeknek, és bár a hivatalos nyárbúcsúztatót tegnap megtartották, azért még van néhány esemény a tarsolyukban. Ma például a szolgálat Domonkos utcai épületében asztalitenisz-bajnokságra várják az érdeklődőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!