Hírek

2009.09.30. 05:43

Szomszédviszály kapával, vérrel

Bő - Bíróság elé került a szomszédviszály: egy idős ember nem kevésbé hajlott korú szomszédasszonyának kezére kapával úgy ráütött, hogy az asszonynak eltörött a kézközépcsontja.

Angyal László

A kapás történet a sértett előadásában így hangzik: Aznap esett az eső, a kutya pedig erősen támadta a kaput. Kilépve láttam, hogy a szomszéd rendezi a kavicsot, mifelénk eregeti a vizet. Rászóltam: Te Gabi, hiszen mielőttünk vagy! Aztán csett, bele a kezembe! Szaladtam, szóltam a férjemnek: siess, hívjál orvost, mentőt, rendőrséget! Én véralvadásgátlót szedek, ez nem semmi!

A sértettnek igaza volt. A vádlott a kapával súlyos sérülést okozott. Olyannyira, hogy az ügyészség módosítani kényszerült a vádat, hiszen maradandó fogyatékosság, a munkaképesség tízszázalékos csökkentése következett be az idős asszonynál.

A Sárvári Városi Bíróság súlyos testi sértés miatt 25 ezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta a vádlottat, melynek végrehajtását egy évre felfüggesztette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!