Hírek

2009.09.16. 15:47

Tiltakozás az alacsony árak ellen: 4 millió tejet öntöttek a földekre (Fotók)

Brüsszel - Belga és német tejtermelők, mintegy 140 traktorral több órára elrekesztették kedden a forgalmat a két ország határátkelőjének közelében a Liége-t Aachennel összekötő E40-es autópályán - jelentette az RTBF belga rádió. A traktorokon olvasható feliratok szerint a gazdák igazságos árat követelnek az általuk előállított tejért.

MTI

A rendőrség a hollandiai Maastricht irányába próbálta elterelni a forgalmat.   Belgiumban az utóbbi napokban a gazdák több látványos akcióval tiltakoztak a nyomott tejárak ellen, és több település közterein több százezer liter tejet öntöttek ki. Szerdán további akciók során 4 millió liter tejet öntöttek ki a földekre.


Sírásónak öltözött parasztgazdák friss tejet öntenek az utcakőre Schwerinben 2009. szeptember 2009. szeptember 16-án, amikor Európa-szerte tejtermelők tiltakoznak az Európai Unió alacsony tejárai miatt. (MTI/EPA/Jens Büttner)


Ezer parasztgazda négyszáz traktorral mintegy 4 millió liter friss tejet önt ki a dél-belgiumi Ciney környéki földeken 2009. szeptember 16-án, amikor Európa-szerte tejtermelők tiltakoznak az Európai Unió alacsony tejárai miatt(MTI/EPA/Olivier Hoslet)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!