Hírek

2009.10.08. 14:06

Árkokat, utakat tisztogatnak a közhasznú munkások

Szombathelyen az arborétumban is dolgoznak a napokban a Hárofit szervezésében a közhasznú munkások. Március óta az Út a munkához program keretében takarítják a közterületeket.

zaol.hu

Az egyesület megalakulása óta szívén viseli a roma és hátrányos helyzetű emberek foglalkoztatását. Március óta ezt az Út a munkához program keretében végzik. A program hét fővel indult, ma már huszonkét főt tudnak foglalkoztatni. A programban azok vehetnek részt, akik jogosultak a rendelkezésre állási támogatásra. A bérek állami támogatás  feletti részét az önkormányzat állja.  A Hárofit által szervezett csapatot a városüzemeltetési osztály látja el munkával. A fényképes napló is tanúskodik róla, hogy a Hárofit-egyenruhás segédmunkások mindenhol megfordulnak a városban, ahol szemétszedésre, favágásra, medertisztításra van szükség.

 

Egyikük folyamatosan a Parkerdőben tartózkodik, összetakarít a piknikezők után, felügyeli a konténert.   Most három helyen dolgoznak: egy vasúti töltésen, a Pick árokban és a kámoni arborétumban, ahol egy elvadult árkot tisztítanak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!