Hírek

2009.10.16. 22:19

Munkatábor, csendőrség, halálbüntetés: Szögi Lajosra emlékezett a Jobbik Olaszliszkán

Szögi Lajos halálának harmadik évfordulójára emlékezett a Jobbik Magyarországért Mozgalom a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán péntek este.

MTI

 

A mintegy félezernyi résztvevő - akik közül többek ruháján a feloszlatott Magyar Gárda jelképeit lehetett látni - fáklyákat, árpádsávos és nemzetiszínű zászlókat tartva hallgatta a felszólalókat a meggyilkolt tiszavasvári tanár emlékművével szemközti magántelken. 

Murányi Levente, a Jobbik alelnöke azt mondta: "ebben a faluban egy selejt népcsoport tagjai 2006. október 15-én agyonverték Szögi Lajost". Ezután arról beszélt, hogy kormányra kerülése esetén a Jobbik célja a börtönök munkatáborrá alakítása és bizonyos esetekben a halálbüntetés, valamint a csendőrség visszaállítása. Azok a cigányok, akik ki akarnak törni a bűnözésből és a nyomorból, számíthatnak rájuk - hangsúlyozta. Hozzátéve, hogy az egyszerű cigányokon eddig senki nem segített, a nekik szánt pénzt ellopták. 
 
Ifjabb Hegedűs Loránt református lelkész beszédében úgy fogalmazott: nem lehetne Európa szívében ilyen helyzetbe hozni egy nemzetet, ha az államhatalom nem ezt akarná. Az mondta, hogy maffiamódszerekkel és izraeli őrző-védő cégek védelme alatt egyesek biztonságban élnek lakóparkjaikban, míg mások, százezrek rettegve töltik mindennapjaikat az "etnikai zárványterületeken". A magyarokat különösebb következmény nélkül kifoszthatják, meggyalázhatják, "az elefántból bolhát csinálnak", de ha ez fordítva történik, rasszizmust kiáltanak. "Rövidesen eljön az az idő, amikor senki nem bánthatja büntetlenül a magyart" - mondta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!