Hírek

2009.11.12. 06:21

Változások a nyári egyetem programsorozatában

Folytatódnak a tavaly elkezdett változások a Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetemen. Szerdán egy tanácsülés keretében döntöttek a jövő évi programról és stratégiáról.

Kozma Gábor

- Meglepően nagy a társaság aktivitása,  mindenki tettre kész: ez a helyzet európai, vagyis szokatlan számomra - nyitotta meg szerdán a tanácsülést a kiváló humorú professzor, Meggyesi Tamás a Vas megyei TIT Egyesület székházában. 

Hangsúlyozva: tovább  folytatják a tavaly elkezdett változásokat.  - Sokan javasolták, legyen saját honlapunk. Lesz. Nagyszámú olasz hallgató érkezett és érkezik, de éppen ők nem kérnek hazai  tolmácsot, angolul értekezünk. Egyszerűsítjük és gyorsítjuk az információ átadást, és a szakmai színvonal további emelésére törekedünk - foglalta össze a tanács elnöke.

Zábránszkyné Pap Klára azon  tématervekről szólt, amelyek szakmai viták alapján  érlelődtek. Úgy döntöttek, hogy jövőre Nevelés és oktatás a településfejlesztésben szakértelem, párbeszéd, együttműködés címmel fut majd a kurzus.

A tagok  megvitatták az egyes blokkokat, kiemelve az építész társadalmat feszítő gondokat, belső ellentéteket.
Kutnyánszky László a nevelésről szólva kétoldalú folyamatot említett. - Most a  hiányról kell szólnunk, a közös bölcsesség szellemében. Arról, hogy miként jutott mélyre a közízlés. - E témához kapcsolódva fejtette ki álláspontját Heckenast János és Portschy Tamás is.

Wiktora Antal igazgató pedig azt hangsúlyozta: a válság nem rendítette meg sem az intézményt, sem annak  emblematikus rendezvényét, a nyári egyetemet.  - Takarékoskodunk és bízunk partnereink  támogatásban. A programba beemeltünk helyi témákat,  így a szombathelyi belvárosi és  sportligeti rekonstrukciót.  -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!