Hírek

2009.12.11. 12:43

Szól a rádió: sokan hallgatják, kevesen használják hírforrásként

Négy felnőttből három hallgat rendszeresen rádiót, minden nyolcadik nagykorú honfitársunk napi 4-6 órán keresztül - tudható meg az Ipsos által másfél ezres reprezentatív mintán, a médiahatóság megrendelésére készített kutatásból.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Húsz százalék azok aránya, akiknél 2-3 órán át szól a rádió egy átlagos napon, míg százból 43-an arról számoltak be, hogy ennél rövidebb ideig van bekapcsolva készülékük.

Az október és november fordulóján felvett adatok szerint ennél jóval csekélyebb a hírműsorok iránti érdeklődés: a Slágeren 11, az MR1-Kossuthon 9, a Danubiuson 8 százalék hallgatott nap mint nap híreket, míg a helyi adókat három százalék jelölte meg rendszeres információforrásként.

Ezzel állhat összefüggésben, hogy a rádiót csupán a megkérdezettek 7 százaléka említette a legfontosabb hírforrásaként - eközben a televízió kétharmados említési aránnyal vezet,a nyomtatott sajtó nyolc százalékot kapott; a rádió elsősorban a 15 és 29 éves kor közöttiek tájékozódásában játszik fontos szerepet az Ipsos adatai szerint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!