Hírek

2010.01.20. 03:26

Emelkedik a szemétdíj Répcelakon

Emelkedik a szemétszállítás díja a városban. Ám az önkormányzat csupán feleakkora mértékű emelést hagyott jóvá, mint amennyit a szolgáltató cég szeretett volna.

Simon Erzsébet

Vitát váltott ki korábban a pénzügyi bizottság ülésén és még a múlt év végi önkormányzati ülésen is a szemétszállítás díja. A szolgáltatást végző cég, a Müllex-Körmend Kft. vezetője ugyanis azt szerette volna elérni, hogy a szemétszállítás díját tizenöt százalékkal növelhessék. Indokul egyrészt azt hozta föl, hogy a társaság szolgáltatási területén a Répce-parti kisvárosban a legalacsonyabb a térítési díj, másfelől pedig a helyi hulladékgyűjtő üzemeltetése meglehetősen sokba kerül, mert kevés a leszállított szemét.

Mindezt statisztikai adatokkal is igyekezett alátámasztani. A képviselő-testület tagjai nem értettek egyet a cég elképzelésével, így végül hét és fél százalékos emelést fogadtak el. Répcelakon az önkormányzat díjtámogatást ad a lakosságnak a szemétszállítás kapcsán. Ennek mértéke az idén nem emelkedett. A városban hatféle tartályt ürítenek, a legkisebb, az 50-60 literes kuka egyszeri ürítési díja 128 forint, ebből a kompenzáció 11 forint. Az 1100 literes edény kiürítése 2087 forintba kerül, ehhez 172 forintot ad az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!