Hírek

2010.01.20. 03:25

Kétszázmillió forintból újult meg a nádasdi iskola

Mintegy kétszázmillió forintból újult meg a mikrotérségi fenntartású Széchenyi István Általános Művelődési Központ Nádasdon. A projektzáró rendezvényt pénteken délután tartják.

Varga Nóra

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv Nyugat-dunántúli Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott Nekünk nem 8 című pályázat, amelyet a Széchenyi István Általános Művelődési Központ felújítására adott be hat önkormányzat, közel 200 millió forintot nyert. A pályázat beadásakor a tulajdonos önkormányzatok vállalták, hogy a tíz százalékos önerőt - mintegy 20 millió forintot - biztosítják a fejlesztés érdekében. A támogatásból közel 26 millió forintot eszközbeszerzésre kellett fordítani, így megújultak a taneszközök, az iskolabútorok.

Az épületek felújítására, bővítésére mintegy 150 millió forintot költöttek. Az épületegyüttes minden részén, az óvodától a tornateremig a nyílászárók cseréje és a fűtéskorszerűsítés egységesen megtörtént. A tornateremben az öltözők, a terem padlózata és tetőszerkezete, valamint a lelátó újult meg. Az udvaron játszóteret kaptak a gyermekek. Az iskola hátsó bejárata előtti területen utat és parkolókat építettek. A pályázat projektzáró rendezvénye pénteken lesz, köszöntőt mond Vargáné Németh Ilona ÁMK igazgató. Az ünnepi beszédet dr. Molnár Csaba, a miniszterelnöki hivatal vezető minisztere tartja. A település polgármestere, Karvalics Zoltán és Kovács Ferenc megyei elnök is méltatja a beruházást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!