Hírek

2010.02.10. 13:35

Felnőttképzés Bükön: csehül is tanulhattak a résztvevők

Uniós támogatással felnőttképzés indult az elmúlt évben a büki művelődési központban. Két nyelvi csoport már be is fejezte tanulmányait, javítva ezzel elhelyezkedési esélyein.

Tersztyánszky Krisztina

A TÁMOP támogatásával több képzést meghirdetett az intézmény. Az egész kistérségből fogadtak jelentkezőket, elsősorban azok közül, akik hátrányos helyzetben vannak a munkaerőpiacon: roma származásúak, nem tudták befejezni tanulmányaikat, regisztrált álláskeresők, kismamák. Két képzés már le is zajlott: tizenegyen cseh nyelvet,  húszan pedig németet tanultak. A vizsgák után a napokban a résztvevők tanúsítványt kaptak a tanfolyam elvégzéséről. Jelenleg is tart az informatikai képzés, márciustól pedig díszítőmunkás tanfolyam indul.

A pályázat másik eleme a gyermekek tehetséggondozására és a hátrányos helyzetű felnőttek integrációjára irányul. Egész éven át különféle hasznos kompetenciáikat fejleszthetik a csoportfoglalkozásokra jelentkezők. Szerezhetnek jogi és pénzügyi ismereteket, ismerkedhetnek az irodai eszközök használatával vagy a gyógynövényekkel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!