Hírek

2010.02.12. 13:40

Megyei közgyűlés - elfogadták az idei költségvetést

Vas Megye Közgyűlése pénteken délelőtt megválasztotta a területi és a választókerületi választási bizottságok tagjait, akik ezt követően letették az esküt.

Erős D. Zoltán

A vasi közgyűlés pénteken délelőtt a megyénkben tartózkodó Mircea Joan Molot, a Hunyad Megyei Tanács elnökének a köszöntőjével kezdődött. A romániai  testvérmegyéből érkezett vendég méltatta azokat az eredményeket, amelyeket  az elmúlt évek együttműködés hozott. Bejelentette, tizenöt Hunyad megyei  település  szeretne Vas megyei községgel, várossal  partneri kapcsolatot kialakítani.

A megyei közgyűlés megválasztotta a megyei, valamint az országos egyéni választókerületi választási bizottságok tagjait, akik ezt követően Kovács Ferenc elnök előtt letették az esküt. Az elnök egyben köszönetet mondott azoknak a korábbi bizottsági tagoknak, akiknek lejárt a megbizatásuk, s nem vállalták újabb négy évre a megbizatást.

A  testület többségi szavazással elfogadta idei költségvetését. A Polgári Együtműködés frakció, valamint a Polgármesterek Vas Megyéért Egyesület képviselői  támogatták az előterjesztést, míg az MSZP és a Vas Megyei Önkormányzatokért  Egyesület  frakciójának tagjai tartózkodtak a szavazásnál. (Az MSZP frakció tartózkodását a költségvetési szavazásnál Szücs Gábor azzal indokolta, hogy nem történtek meg a szerkezeti változások, amelyek hosszútávon javíthatnák a megye pénzügyi helyzetét.)

Patyi Elemér szerint nem tervezték meg a jövőt, ezért tartózkodtak a Vas Megyei Önkormányzatokért Egyesület képviselő is. Abban viszont valamennyien egyetértettek, hogy a hiány kompenzálására a folyószámlahitel keretet 700 millió forintra kellene felemelni.

A közgyűlés áttekintette a megyei szívprogram végrehajtásának. Dr. Nagy Lajos címzetes egyetemi tanár, kardiológus főorvos köszönetet mondott mindazoknak, akik eddig részesei voltak a szervezőmunkának, s rámutatott arra, hogy a megelőző program eredményei nem egy-két év alatt, hanem hosszabb távon jelentkeznek majd.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!