Hírek

2010.02.23. 13:42

Találkozások ép és sérült diákok között

Találkozások címmel projektet indított útjára a Rumi Többcélú Gyógypedagógiai Intézmény, hogy a középiskolásokat megismertesse a fogyatékosok világával. A középiskolák örömmel fogadták az újszerű integrációs kezdeményezést.

Tersztyánszky Krisztina

A gyógypedagógusok már három szombathelyi iskola több osztályába ellátogattak, ahol osztályfőnöki órán beszélgettek el a diákokkal. A tanév végén Velemben folytatott megbeszélésen a kortárs segítők is részesei lettek a munkának.

A rumi intézmény növendékeivel először az őszi természetbarát napon találkozhattak a középiskolás fiatalok.
Élményeiket megosztották társaikkal, és számos kérdést vetettek fel.

- Az igények továbbmutattak terveinken  mondta el Domjánné Éder Marietta, a programot kezdeményező szakmai csoport tagja. - Célunk az volt, hogy bepillantást nyújtsunk az értelmi akadályozottak világába, megértsék viselkedésüket, ne forduljanak el tőlük. A tanulók többsége ennél azonban jóval többre kiváncsi, igényelnék, hogy kötetlenül beszélgethessenek a fogyatékkal élőkről.

Egy vándorkiállítás is úton van a rumi gyermekek munkáiból több szombathelyi középiskola után most a TISZK ad neki helyet. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!