Hírek

2010.03.26. 11:56

Nevet vált a Vas Megyei Önkormányzatokért Egyesület

Szolidaritás a Vidékkel Mozgalomra változtatja nevét a Vas Megyei Önkormányzatokért Egyesület.

Erős D. Zoltán

Ezt sajtótájékoztatón jelentették be a szervezet vezetői.

- Az elmúlt két évtized bebizonyította, hogy a magyar vidék, különösen a falvak a központi politika által megalázott, alárendelt részei az országnak - jelentette ki még a Vas Megyei Önkormányzatokért Egyesület vezetőjeként Patyi Elemér.  

- A szolidaritás hiánya mutatkozik minden oldalról, nélkülük, helyettük hozták meg azokat a döntéseket, amelyeknek elszenvedője a vidéki  Magyarország. Ebben a helyzetben a Vas Megyei Önkormányzatokért Egyesület elnevezés nem fejezi ki mozgalmuk azon szándékát, hogy az önkormányzati szférát nem elhagyva nyissanak a széles társadalmi rétegek irányába. Partnereket, segítőket, együtt gondolkodókat keresnek a magyar kis- és középvállalkozók, a közalkalmazottak, a bérből és fizetésből élők, a nyugdíjasok, a fiatalok, civil szervezetek, mozgalmak körében. Ezért Szolidaritás a Vidékkel Mozgalom lesz az egyesület új neve - mondta.

A jövőben szeretnének nagyobb részt vállalni a megye irányításából, s fontos partnernek tekintik a települési önkormányzatokat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!