Hírek

2010.05.18. 08:23

Kéttannyelvű iskolai osztály indulhat Grazban

Két tanítási nyelvű iskolai osztály indulhat Grazban a 2011/12-es tanévben - tájékoztatott internetes portálján kedden az osztrák közszolgálati rádió.

MTI

A német-magyar kéttannyelvű osztály beindítását a városi önkormányzat és Stájerország tartományi hivatala is engedélyezte. Folyamatban van az iskola kiválasztása, amelyben az osztály működni fog.

Az első osztály beindításához legkevesebb nyolc gyermek jelentkezése szükséges. A hivatalos ügyintézés elősegítése érdekében 2009 nyarán megalakult a Bilingual Graz (Kétnyelvű Graz) közhasznú egyesület. Elsődleges céljuk a kéttannyelvű, német-magyar általános iskolai képzés létrehozása a grazi iskolai körzetben - írta az ORF.

Ausztria második legnagyobb városában, a nagyszámú magyar közösséggel rendelkező stájerországi tartományi székhelyen jelenleg magyar nyelvű iskolai foglalkozások keretében zajlik magyarnyelv-oktatás.

Pálfy M. Katalin, az MTI tudósítója jelenti

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!