Hírek

2010.05.28. 12:48

Nemzeti Civil Alapprogram: Hétmillió forinttal segítik a társadalmi szervezetek és alapítványok munkáját

Hétmillió forinttal segíti a Nemzeti Civil Alapprogram idén a társadalmi szervezetek és alapítványok munkáját. A civilek ősz elején hozzájuthatnak a támogatáshoz.

Tersztyánszky Krisztina

- A régiónkban működő civil szervezetek 378 millió forint működési célú támogatásra nyújthatták be igényüket - tájékoztatott Puskás Norbert, a Nyugat-Dunántúli Regionális Kollégium tagja. A szervezetek működési költségeikhez és eszközök beszerzéséhez igényelhettek 500 ezer és 7 millió forint közötti, vissza nem térítendő támogatást.

A három megyéből 1278 pályázat érkezett be, 142-vel több, mint tavaly. Az igény több mint másfél milliárd forint, négyszer több, mint a rendelkezésre álló keret. Ez évben a pályázóknak már 67 százaléka élt az elektronikus benyújtás lehetőségével, ami 2012-től kötelező lesz. A pályázatok elbírálásánál nagy hangsúlyt kap az esélyegyenlőség és a társadalmi hasznosulás.

A pontszámszerű döntést a bírálók május 31-én hozzák meg. Az elnyert összegről júliusban értesülhetnek a szervezetek az NCA honlapjáról, a szerződéskötések augusztusra, a kifizetések szeptember végére várhatók. Az ügyintézéshez fontos, hogy mindenki betartsa a határidőket.

A Vas Megyei Civil Szolgáltató Központ június 1-jén fél öttől az MMIK-ban információs napot tart a 2009. évi pályázatok beszámolójáról. Érdemes ezen részt venni, mert az idei támogatáshoz csak azok juthatnak hozzá, akiknek az elmúlt évről nincs elszámolási kötelezettségük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!