Hírek

2010.06.14. 18:11

A magyar színészválogatott nyerte a büki nemzetközi tornát

A magyar színészválogatott szerezte meg az első helyet a büki nemzetközi focitornán a szentpétervári színészekből álló orosz csapat előtt, harmadik a gyógyfürdő csapata lett.

Erős D. Zoltán

Az elmúlt héten érkezett  Magyarországra a szentpétervári művészekből álló orosz színészválogatott. Az együttes előbb Sopronban mérte össze focitudását a magyar színészválogatottal, s a bécsi magyar nagykövetség  együttesével.

Vasárnap pedig Bükre látogattak, ahol a gyógyfürdő szervezésében vettek részt egy labdarúgótornán. Ez a világbajnokság Szerbia-Ghána mérkőzéssel egyidőben kezdődött, ezzel választás elé állította a focibarátokat. Azok, akik a nagy melegben mégis a sportpálya mellett döntöttek, aligha bánták meg, mert  jól szórakozhattak. 
  
A magyar színészválogatott  rendszeresen visszajár Bükre, s szinte hazai pályán érezhette magát az együttes.  A  Nemcsák Károly irányította magyar csapatnak végül sikerült visszavágnia az 1986-ban a mexikói világbajnokságon a szovjet válogatottól elszenvedett  vereségért, s maga mögé utasította a szentpétervári együttest.

A harmadik helyen udvarias házigazdaként a büki gyógyfürdő csapata végzett, amelynek színeiben pályára  lépett   dr. Németh  István elnök-vezérigazgató is.  A játékosok  frissítővel való ellátásáról Majthényi  László, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke gondoskodott. A  játék élménye mellett a gyógyfürdő jóvoltából minden résztvevő egy kupával gazdagodott, amelyet Horváth Lajos, Bük polgármestere, valamint dr. Németh István, a fürdő elnök-vezérigazgatója adott át a közös vacsorán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!