Hírek

2010.06.21. 12:27

Harminchét ország kutatói a kőszegi világkongresszuson

Harminchét ország 167 kutatója vesz részt azon a kőszegi világkongresszuson, amelyen az élősködő hártyásszárnyú darazsakkal kapcsolatos kutatási eredményeket is megvitatják.

Nagy Ildikó

A Nemzetközi Hymenopterológusok Társasága négyévente más-más országban rendezi meg a világkonferenciáját. Az idei, a sorban a hetedik kongresszus rendezési jogát a Vas Megyei Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatósága nyerte el. Nagy szerepe van ebben az igazgatóság munkatársának, az MTA doktora címet két éve elnyert Melika George-nak, akinek kutatásait és tudományos publikációit a világ minden táján ismerik. A világkongresszus megszervezését is ő vállalta magára

Hétfőn igazi konferenciaközponttá változott Kőszeg: a városban 37 ország 167 kutatója szállt meg. A héten 85 előadás hangzik el, ezek többsége az élősködő hártyásszárnyú darazsak kutatásának eredményeitvel foglalkozik. Egyebek mellett a gazda-parazitoid viszonyokról, a parazitoidok alkalmazásával történő biológiai védekezésről, a témával kapcsolatos elektronikus adatbázisokról is szó lesz.

A tárgyalt témakörök a növényvédelemben alkalmazott és alkalmazandó effektív biológiai védekezés kidolgozásának alapjait képezik, és a környezetbarát, fenntartható mezőgazdaság egyik alappillérét jelentik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!