Hírek

2010.06.21. 07:55

Lovasnap Olaszfán

A Gidrán Sport-és Lovas Hagyományőrző Egyesület negyedik alkalommal rendezi meg a gyermek ügyességi lovas versenyt Olaszfán. Az egyesület szeretettel várja az érdeklődőket a június 26-án, 9 órakor kezdődő lovas rendezvényére.

Gellérfi Zsuzsanna

A programokat tekintve széles a kínálat.  A szervezők nem csak a gyerekekre gondoltak, hanem a felnőtt közönségre is. A versenyszámok között lesz kuruc-,és csikós lovas bemutató. A közönség megízlelheti a helyi, táj-jellegű ételeket, gyönyörködhet a régi, falusi értékeket bemutató kiállításban. A bátrabbak kipróbálhatják milyen érzés lovon ülni, de aki ezt túl kockázatosnak tartja, felülhet a hintóra is egy kis sétakocsikázásra. Lehetőség nyílik az íj kipróbálására is.

Ez a nap elsősorban a gyerekekről és a lovakról szól. A délelőtti program a futószáras ülésversennyel kezdődik és az idomító feladatok bemutatásával folytatódik. Az ízletes ebéd után, 14 órakor kezdődnek a további programok: ünnepélyes bevonulás, a kuruc lovasok látványos bemutatója, ügyességi lovas verseny, csikós bemutató, valamint díjugratás kicsiknek és nagyoknak.

Az első négy helyezett lesz díjazva, de valamennyi,a versenyben részt vevő gyermek emléklapot és egy kis ajándékot vihet majd haza.

A kisebb gyermekek kipróbálhatják a gyöngyfűzést és megsimogathatják a különféle kis állatokat.

A szervezők tombolán kisorsolnak egy sárga csikót és természetesen sok értékes ajándéktárgyat.                                                                                                          

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!