Hírek

2010.07.13. 11:03

A kőbányai Szent László templom kórusa énekelt Őriszentpéteren

Őriszentpéteren nem szokott egyik felekezetnél sem hétköznap mise lenni, de július 7-e ezen a téren különleges volt.

Fekete Lászlóné

Őriszentpéteren a katolikus templomban énekelt a kőbányai Szent László templom kórusa. Előtte elhangzott Clément Philibert Léo Delibes miséje, melyen - a kőbányai Attila atya elfoglaltsága miatt - Varga Ottó őriszentpéteri címzetes és kerületi esperes misézett. Mintha mindig közösen dolgozott volna a kórussal, olyan volt az összhang. Gyönyörű, érzelmekben gazdag misét élhetett át minden jelenlevő.

A mise után, amikor megszólalt a kórus, meglepetésként hatott a kristálytiszta éneklés. Érződött, hogy jól, összeszokottan énekelnek. A műsoron Mozart, Liszt, Beethoven, Gasparini kórusművek csendültek fel, Varsányi István karnagy vezetésével.

Az Ave Maria több változata is elhangzott. Wolf Péter mai Ave Maria című művében szólót a kórus énektanára Lipták Mária énekelt. Mozart Ave Maria című művében Bardócz Erzsébettel énekelt. Meg kell említeni, hogy Basky István tenor éneklése is tetszést aratott. Horváth Márton Levente orgonaművész mindvégig remek muzsikálással lepte meg a jelenlévőket.

A kórus éneklésére sok őriszentpéteri, környékbeli és turista volt kíváncsi. Szinte megtelt a katolikus templom. Külön öröm volt, hogy az Őrségi Baráti kar tagjai közül többen elfogadták a meghívást, és meghallgatták a műsort. Végül Őr Zoltán Őriszentpéter polgármestere gratulált a kórusnak, köszönte a színvonalas műsort és őrségi emléket adott át.

A kórus tiszteletére adott állófogadáson alkalom nyílt a beszélgetésre. A rendezvény szervezői, az Őriszentpéterért Egyesület elnöksége megköszönik a helyi önkormányzat anyagi támogatását, Varga Ottó minden segítségét, és a sikeres lebonyolításban résztvevők munkáját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!