Hírek

2010.07.06. 08:26

Bemutatták a citerazenekar új cd-jét az evangélikus templomban

A Kemenesmagasi Citerazenekar és Népdalkör Hagyományőrző Egyesület Cd-bemutató ünnepséget tartott a kemenesmagasi evangélikus templomban.

Koncz Bernadett

„ Pár esztendő nem a világ, Éljen a magyar szabadság, Éljen, éljen a nemzet.” –címmel megjelent a második önálló cd lemez.

Istentisztelet keretében vasárnap áldotta meg az egyesület második önálló lemezét Kovácsné Tóth Márta Vönöck evangélikus lelkésze. Szószéki szolgálaton dr. Barsi Ernő református lelkész prédikált.

A templom megtelt érdeklődőkkel, egykori tagokkal, vendégekkel. A szertartást megtisztelte jelenlétével Kovács Ferenc,a Vas Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő, Dr. Barsi Ernő, népzenetudós, a Magyar Kultúra Lovagja és Kovács Károly Kemenesmagasi polgármestere.

A cd zenei anyaga hét történelmi kort idéz a honfoglalástól egészen a második világháborúig. Az egy órás lemezen a zenei anyagok előtt hallható az egyes történelmi korokhoz kapcsolódó bibliai szakasz, valamint egy irodalmi alkotás.

Ezeket válogatta Kovács Imre, Kemenesmagasi és Kemenesmihályfa evangélikus lelkésze. A felvétel hangmérnöke Gregorich Bence, grafika-és borítóterv ifj.Gudui Pál munkája.

Résztvevők:
Tárogatón játszik Horváth Béla celldömölki muzsikus,a bibliai szakaszok tolmácsolója  Kovácsné Tót Márta, az irodalmi műveket Németh Károly és leánya Németh Kitti adják elő. A lemezt Sebestyén Zoltán, az együttes vezetője szerkesztette.

Az áldás után a cd zenei anyagának egyes részeit, a gyönyörű, árnyas templomkertben hallgatták meg a vendégek a Kemenesmagasi Citerazenekar és Népdalkör élő tolmácsolásában.

 
 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!