Hírek

2010.07.31. 17:32

Hazatértek és disznót vágtak a városrész egykori lakói

Az elszármazottak találkozója Felsőberkiben Elszármazottak találkozhattak szombaton Körmend felsőberki városrészében. A családok közös programokon vehettek részt a közösségi ház udvarán.

Bajdó Bettina


Már péntek este elkezdődtek a találkozó programjai, az előző évek hagyományos bagolytúrája helyett éjszakai disznóölésre várták a népet. Este tízkor ihatták meg a résztvevők a fogópálinkát, utána kezdték el feldolgozni az állatokat.

A disznóölés hajnali fél ötkor ért véget, így a szombati  programok elején kicsit fáradtak voltak a településrész lakói.

Reggel nyolckor indult a lábtenisz bajnokság, majd keresztet szenteltek a településen és búcsút vettek Varjú Gábor káplántól is, mivel máshová helyezték. Tíz órakor már fakanállal a kezükbe álltak a kukták a bogrács mellett, akkor kezdődött az Arany fakanál főzőverseny.

Tizenegy csapat nevezett be a megmérettetésre, mindenki mással próbálta lenyűgözni a zsűrit, a végén pedig annyira jól sikerültek az étkek, hogy senki sem tért haza üres kézzel.

- Tíz évvel ezelőtt szerveztünk először falunapot Felsőberkibe - mondta el Csák Tamás, a településrész képviselője. - Mivel az idei jubileumi rendezvény, próbáltunk mindenkinek a kedvére tenni. Nem szokványos falunapot tartunk, hanem elszármazottak találkozóját, mivel ilyenkor azok, akik elköltöztek innen, hazatérnek a családjukhoz. Nemcsak saját magunkra gondoltunk, hanem a körmendiekre is, hiszen helyi együtteseket hívtunk meg szereplésre. Ennyivel is szeretnénk támogatni őket.

 

 

A találkozón felléptek a Béri Balogh Ádám Táncegyüttes seniorjai, ők egy nagyobb rendezvényre gyűjtenek, s szerepeltek a körmendi fúvósok is, ők pedig CD-t szeretnének kiadni. A közönség hallhatott még népszerű operett és musical slágereket, este pedig amatőr fiatalok, az Övön alul együttes mutatkozott be. A találkozó szabadtéri bulival zárult. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!