Hírek

2010.09.25. 02:30

Csíkos hátú kismalac a Fő téren

A megyeszékhelyre érkezett a mangalicafesztivál. A háromnapos rendezvényen megismerhetjük a mangalica sertés fajtáit, elterjedését, tartását, húsának hasznosítási módjait.

Gaál Julianna

Nagy örömünkre szolgál, hogy Szombathely lett az országban tervezett három bemutatóhely egyike, ahol népszerűsíthetjük ennek a kiváló sertésnek a tenyésztését, húsát.

- 1850-től száz éven keresztül a világ legjelentősebb és legkeresettebb zsírsertésfajtája volt a mangalica, és ma újra az - mesélte dr. Szabó Péter, a Debreceni Egyetem Állattenyésztéstudományi Intézetének egyetemi docense, az egyesület elnöke. Hozzátette: az őshonos magyar fajta húsa és zsírja nemcsak ízletes, hanem egészséges is. Spanyolország és Japán vásárolja fel a legnagyobb mennyiségű húst, de hazánkban is szívesen fogyasztják, és számos híres szalámink, kolbászunk ebből készül.

A tenyésztők három mangalica sertésfajtát tartanak: a szőke, a fecskehasú és a vörös mangalicát. Érdekesség, hogy ma Magyarországon a szőkéből kicsit több, mint négyezer kocát tartanak, a fecskehasúból hétszázharmincötöt, míg a vörös mangalicakocából ezerkétszázharminchetet tartanak számon. Jelenleg próbálkozások vannak biosertéstenyésztésre, de a rendkívül költséges a tartás és feldolgozás miatt ez ezidáig még nem igazán valósulhatott meg.

A szombathelyi mangalicafesztiválra tizenhat mangalica tenyészetből hoztak sertéshúsból készült ínyencségeket. Érdekessége a vásárnak az, hogy a kiállítók többsége az Alföldről érkezett. Az első fesztivált - meséli Tóth Péter, a Mangalica Egyesület elnöke - még 2008-ban Budapesten szerveztük, azzal a céllal, hogy felhívjuk a figyelmet erre az őshonos, törvényileg is védett háziállatra és húsára. Hozzátette: a mangalica sertés a magyar mezőgazdaság túlélésének szimbóluma.

A fesztiválra látogatóknak lehetőségük nyílik megkóstolni és megvásárolni a világhírű sertések húsából készült termékeket. Sonka, kolbász, szalonna és megannyi jó falat és ingyenes program várja az ide látogatókat.

Nagy örömünkre szolgál, hogy Szombathely lett az országban tervezett három bemutatóhely egyike, ahol népszerűsíthetjük ennek a kiváló sertésnek a tenyésztését, húsát.

- 1850-től száz éven keresztül a világ legjelentősebb és legkeresettebb zsírsertésfajtája volt a mangalica, és ma újra az - mesélte dr. Szabó Péter, a Debreceni Egyetem Állattenyésztéstudományi Intézetének egyetemi docense, az egyesület elnöke. Hozzátette: az őshonos magyar fajta húsa és zsírja nemcsak ízletes, hanem egészséges is. Spanyolország és Japán vásárolja fel a legnagyobb mennyiségű húst, de hazánkban is szívesen fogyasztják, és számos híres szalámink, kolbászunk ebből készül.

A tenyésztők három mangalica sertésfajtát tartanak: a szőke, a fecskehasú és a vörös mangalicát. Érdekesség, hogy ma Magyarországon a szőkéből kicsit több, mint négyezer kocát tartanak, a fecskehasúból hétszázharmincötöt, míg a vörös mangalicakocából ezerkétszázharminchetet tartanak számon. Jelenleg próbálkozások vannak biosertéstenyésztésre, de a rendkívül költséges a tartás és feldolgozás miatt ez ezidáig még nem igazán valósulhatott meg.

A szombathelyi mangalicafesztiválra tizenhat mangalica tenyészetből hoztak sertéshúsból készült ínyencségeket. Érdekessége a vásárnak az, hogy a kiállítók többsége az Alföldről érkezett. Az első fesztivált - meséli Tóth Péter, a Mangalica Egyesület elnöke - még 2008-ban Budapesten szerveztük, azzal a céllal, hogy felhívjuk a figyelmet erre az őshonos, törvényileg is védett háziállatra és húsára. Hozzátette: a mangalica sertés a magyar mezőgazdaság túlélésének szimbóluma.

A fesztiválra látogatóknak lehetőségük nyílik megkóstolni és megvásárolni a világhírű sertések húsából készült termékeket. Sonka, kolbász, szalonna és megannyi jó falat és ingyenes program várja az ide látogatókat.

- 1850-től száz éven keresztül a világ legjelentősebb és legkeresettebb zsírsertésfajtája volt a mangalica, és ma újra az - mesélte dr. Szabó Péter, a Debreceni Egyetem Állattenyésztéstudományi Intézetének egyetemi docense, az egyesület elnöke. Hozzátette: az őshonos magyar fajta húsa és zsírja nemcsak ízletes, hanem egészséges is. Spanyolország és Japán vásárolja fel a legnagyobb mennyiségű húst, de hazánkban is szívesen fogyasztják, és számos híres szalámink, kolbászunk ebből készül.

A tenyésztők három mangalica sertésfajtát tartanak: a szőke, a fecskehasú és a vörös mangalicát. Érdekesség, hogy ma Magyarországon a szőkéből kicsit több, mint négyezer kocát tartanak, a fecskehasúból hétszázharmincötöt, míg a vörös mangalicakocából ezerkétszázharminchetet tartanak számon. Jelenleg próbálkozások vannak biosertéstenyésztésre, de a rendkívül költséges a tartás és feldolgozás miatt ez ezidáig még nem igazán valósulhatott meg.

A szombathelyi mangalicafesztiválra tizenhat mangalica tenyészetből hoztak sertéshúsból készült ínyencségeket. Érdekessége a vásárnak az, hogy a kiállítók többsége az Alföldről érkezett. Az első fesztivált - meséli Tóth Péter, a Mangalica Egyesület elnöke - még 2008-ban Budapesten szerveztük, azzal a céllal, hogy felhívjuk a figyelmet erre az őshonos, törvényileg is védett háziállatra és húsára. Hozzátette: a mangalica sertés a magyar mezőgazdaság túlélésének szimbóluma.

A fesztiválra látogatóknak lehetőségük nyílik megkóstolni és megvásárolni a világhírű sertések húsából készült termékeket. Sonka, kolbász, szalonna és megannyi jó falat és ingyenes program várja az ide látogatókat.

- 1850-től száz éven keresztül a világ legjelentősebb és legkeresettebb zsírsertésfajtája volt a mangalica, és ma újra az - mesélte dr. Szabó Péter, a Debreceni Egyetem Állattenyésztéstudományi Intézetének egyetemi docense, az egyesület elnöke. Hozzátette: az őshonos magyar fajta húsa és zsírja nemcsak ízletes, hanem egészséges is. Spanyolország és Japán vásárolja fel a legnagyobb mennyiségű húst, de hazánkban is szívesen fogyasztják, és számos híres szalámink, kolbászunk ebből készül.

A tenyésztők három mangalica sertésfajtát tartanak: a szőke, a fecskehasú és a vörös mangalicát. Érdekesség, hogy ma Magyarországon a szőkéből kicsit több, mint négyezer kocát tartanak, a fecskehasúból hétszázharmincötöt, míg a vörös mangalicakocából ezerkétszázharminchetet tartanak számon. Jelenleg próbálkozások vannak biosertéstenyésztésre, de a rendkívül költséges a tartás és feldolgozás miatt ez ezidáig még nem igazán valósulhatott meg.

A szombathelyi mangalicafesztiválra tizenhat mangalica tenyészetből hoztak sertéshúsból készült ínyencségeket. Érdekessége a vásárnak az, hogy a kiállítók többsége az Alföldről érkezett. Az első fesztivált - meséli Tóth Péter, a Mangalica Egyesület elnöke - még 2008-ban Budapesten szerveztük, azzal a céllal, hogy felhívjuk a figyelmet erre az őshonos, törvényileg is védett háziállatra és húsára. Hozzátette: a mangalica sertés a magyar mezőgazdaság túlélésének szimbóluma.

A fesztiválra látogatóknak lehetőségük nyílik megkóstolni és megvásárolni a világhírű sertések húsából készült termékeket. Sonka, kolbász, szalonna és megannyi jó falat és ingyenes program várja az ide látogatókat.

A tenyésztők három mangalica sertésfajtát tartanak: a szőke, a fecskehasú és a vörös mangalicát. Érdekesség, hogy ma Magyarországon a szőkéből kicsit több, mint négyezer kocát tartanak, a fecskehasúból hétszázharmincötöt, míg a vörös mangalicakocából ezerkétszázharminchetet tartanak számon. Jelenleg próbálkozások vannak biosertéstenyésztésre, de a rendkívül költséges a tartás és feldolgozás miatt ez ezidáig még nem igazán valósulhatott meg.

A szombathelyi mangalicafesztiválra tizenhat mangalica tenyészetből hoztak sertéshúsból készült ínyencségeket. Érdekessége a vásárnak az, hogy a kiállítók többsége az Alföldről érkezett. Az első fesztivált - meséli Tóth Péter, a Mangalica Egyesület elnöke - még 2008-ban Budapesten szerveztük, azzal a céllal, hogy felhívjuk a figyelmet erre az őshonos, törvényileg is védett háziállatra és húsára. Hozzátette: a mangalica sertés a magyar mezőgazdaság túlélésének szimbóluma.

A fesztiválra látogatóknak lehetőségük nyílik megkóstolni és megvásárolni a világhírű sertések húsából készült termékeket. Sonka, kolbász, szalonna és megannyi jó falat és ingyenes program várja az ide látogatókat.

A tenyésztők három mangalica sertésfajtát tartanak: a szőke, a fecskehasú és a vörös mangalicát. Érdekesség, hogy ma Magyarországon a szőkéből kicsit több, mint négyezer kocát tartanak, a fecskehasúból hétszázharmincötöt, míg a vörös mangalicakocából ezerkétszázharminchetet tartanak számon. Jelenleg próbálkozások vannak biosertéstenyésztésre, de a rendkívül költséges a tartás és feldolgozás miatt ez ezidáig még nem igazán valósulhatott meg.

A szombathelyi mangalicafesztiválra tizenhat mangalica tenyészetből hoztak sertéshúsból készült ínyencségeket. Érdekessége a vásárnak az, hogy a kiállítók többsége az Alföldről érkezett. Az első fesztivált - meséli Tóth Péter, a Mangalica Egyesület elnöke - még 2008-ban Budapesten szerveztük, azzal a céllal, hogy felhívjuk a figyelmet erre az őshonos, törvényileg is védett háziállatra és húsára. Hozzátette: a mangalica sertés a magyar mezőgazdaság túlélésének szimbóluma.

A fesztiválra látogatóknak lehetőségük nyílik megkóstolni és megvásárolni a világhírű sertések húsából készült termékeket. Sonka, kolbász, szalonna és megannyi jó falat és ingyenes program várja az ide látogatókat.

A szombathelyi mangalicafesztiválra tizenhat mangalica tenyészetből hoztak sertéshúsból készült ínyencségeket. Érdekessége a vásárnak az, hogy a kiállítók többsége az Alföldről érkezett. Az első fesztivált - meséli Tóth Péter, a Mangalica Egyesület elnöke - még 2008-ban Budapesten szerveztük, azzal a céllal, hogy felhívjuk a figyelmet erre az őshonos, törvényileg is védett háziállatra és húsára. Hozzátette: a mangalica sertés a magyar mezőgazdaság túlélésének szimbóluma.

A fesztiválra látogatóknak lehetőségük nyílik megkóstolni és megvásárolni a világhírű sertések húsából készült termékeket. Sonka, kolbász, szalonna és megannyi jó falat és ingyenes program várja az ide látogatókat.

A szombathelyi mangalicafesztiválra tizenhat mangalica tenyészetből hoztak sertéshúsból készült ínyencségeket. Érdekessége a vásárnak az, hogy a kiállítók többsége az Alföldről érkezett. Az első fesztivált - meséli Tóth Péter, a Mangalica Egyesület elnöke - még 2008-ban Budapesten szerveztük, azzal a céllal, hogy felhívjuk a figyelmet erre az őshonos, törvényileg is védett háziállatra és húsára. Hozzátette: a mangalica sertés a magyar mezőgazdaság túlélésének szimbóluma.

A fesztiválra látogatóknak lehetőségük nyílik megkóstolni és megvásárolni a világhírű sertések húsából készült termékeket. Sonka, kolbász, szalonna és megannyi jó falat és ingyenes program várja az ide látogatókat.

A fesztiválra látogatóknak lehetőségük nyílik megkóstolni és megvásárolni a világhírű sertések húsából készült termékeket. Sonka, kolbász, szalonna és megannyi jó falat és ingyenes program várja az ide látogatókat.

A fesztiválra látogatóknak lehetőségük nyílik megkóstolni és megvásárolni a világhírű sertések húsából készült termékeket. Sonka, kolbász, szalonna és megannyi jó falat és ingyenes program várja az ide látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!