Hírek

2010.10.30. 07:33

Czeglédy rálicitált Ágh Péterre: 1 millió 100 ezer a nyomravezetői díj

Czeglédy Csaba rálicitált Ágh Péterre: még nem tudni, kik beszélnek a vesztegetési gyanút generáló hangfelvételen, de a „nyomravezetői díj” immár összesen 1 millió 100 ezer forint.

Vas Népe

Czeglédy Csaba, a szombathelyi közgyűlés MSZP – SZTKE frakciójának vezetője a frakció nevében 1 millió forintot ajánlott fel annak, aki meg tudja mondani, kié az az eddig ismeretlen női hang, amely a vesztegetési gyanút generáló - még az önkormányzati választások előtt nyilvánosságra került - hangfelvételen hallható, áll egyebek mellett az MSZP szombathelyi szervezetének közleményében. Amint az köztudomású, a felvételen arról van szó, hogy „a sikeres pályázás érdekében az építési vállalkozóknak tíz százalékot kell ´visszaadniuk´ a helyi Fidesz prominenseinek, Marton Zsoltnak és Szakály Gábornak”. A hangfelvétel nyilvánosságra hozatala után a Vas megyei főügyészség vesztegetés alapos gyanúja miatt indított nyomozást, Ágh Péter országgyűlési képviselő, a Fidesz és a Fidelitas szombathelyi elnöke pedig 100 ezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki kideríti, kik hallhatók a felvételen; mondván, hogy azt a szocialisták készítették. Erre licitált rá Czeglédy Csaba: a nyomravezetői díj ezek szerint jelenleg összesen 1 millió 100 forint. Mindezek mellett az MSZP szombathelyi szervezete közleményében kifogásolja, hogy a legutóbbi közgyűlésen - „Szombathely életében eddig példátlan módon” – a Fidesz nem vette napirendre az ügy kivizsgálásáért felelős ad hoc bizottság felállításáról szóló MSZP-s indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!