Hírek

2011.02.15. 13:50

Kérdés a kőszegi Nagy László intézmény jövőjéről

A kőszegi Nagy László intézmény jövőjével kapcsolatban hangzott el vasi jobbikos kérdés a parlamentben.

Peltzer Géza

Kérdést intézett a nemzeti erőforrás  miniszterhez Bana Tibor jobbikos országgyűlési képviselő - Mi lesz a kőszegi dr. Nagy László Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény sorsa? címmel. 

- Az intézmény 1957 óta működik, az országban egyedülálló módon fogadja az 1-8. osztályos SNI-s gyermekeket, kollégiummal is rendelkezik, ezért kiemelten fontos, hogy életben tudjon maradni. A normál iskolába történő integrálás nem megoldás, sőt, a társadalom szempontjából rendkívül súlyos problémákhoz vezethet. A kiutat az  jelenthetné, ha a sikeres szakmai munkát folytató intézmény országos befogadási hatáskörrel minisztériumi fenntartás alá kerülne - hangzott el a képviselő részéről.

A kérdésre válaszolva Halász János államtitkár elmondta, hogy a Vas Megyei Közgyűléstől ígéretet kapott, hogy mindenképpen garantálni fogják a beszédfogyatékos  gyermekek ellátását.

- Bízom benne, hogy az intézmény tovább működhet, kíváncsian várom a Vas Megyei közgyűlés pénteki ülését  - tette hozzá a képviselő. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!