Hírek

2011.03.29. 18:05

Az MSZP piros lapokkal demonstrált a Fidesz székháza előtt Budapesten

Az MSZP piros lapokkal demonstrált a Fidesz budapesti székháza előtt Wittner Mária képviselő Horn Gyulára tett kijelentései miatt kedd este.

MTI

A demonstráción - amelyen mintegy százötvenen vettek részt - Horváth Csaba, a párt budapesti szervezetének elnöke azt mondta: futballos hasonlattal élve azoknak mutatnak fel piros lapot, akik a Parlamentben a "legdurvább, legaljasabb" kijelentésektől sem félnek, és piros lapot mutatnak a demokrácia megcsúfolóinak is.

Elmondása szerint nem ült még olyan képviselő a Parlamentben, aki egy másik képviselő halálát kívánta volna, ezzel Wittner Mária túlment minden határon. Hozzátette: a Fidesz nemhogy nem határolódott el a képviselő kijelentéseitől, hanem megvédte azokat. Ezzel a Fidesz a saját politikájáról mondott értékítéletet.

Ha a Fidesz tovább védi Wittner Máriát, akkor azonosul azokkal az aljas kijelentésekkel és eszmékkel, amelyekkel méltatlanná válik az ország vezetésére. "Szégyelld magyar Mariska, szégyelld magad Fidesz!" - hangoztatta a politikus.
 
A tüntetésen a demonstrálók között Horváth Csaba beszéde közben vita tört ki, de atrocitás nem történt, a tüntetés a politikus beszéde után rendbontás nélkül véget ért. A résztvevők a náluk lévő piros lapokat - amelyeket Horváth Csaba beszéde alatt többször meglobogtattak - a székház ajtajára és ablakaira tűzték.

Wittner Mária múlt héten a Parlamentben Novák Előd felszólalására reagálva - amelyben a jobbikos politikus arról beszélt, hogy Horn Gyuláék komolyabban vették a nemzeti együttműködést, mint a jelenlegi kormánypártok - hóhérnak nevezte a volt szocialista kormányfőt, majd úgy folytatta: "most pontosan a miniszterelnökünknek a jóvoltából, az önök, az én adómból és mindenki adójából, de emberségből már három éve ott kezelik és ott vergődik a Honvédkórházban, mert képtelen meghalni".

A Fidesz-frakció sajtóosztálya aznap a kijelentéssel kapcsolatban kiadott közleményében azt írta: "mi a tisztelet kultúrájának pártján vagyunk, de itt egy kegyetlen megtorlásba és diktatúrába torkolló szabadságharc túlélőinek egymás közötti vitájáról van szó. Ez is azt bizonyítja, hogy a múlt nagy vitái még mindig itt vannak közöttünk."

Mesterházy Attila múlt pénteken lemondásra szólította fel a fideszes képviselőt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!