Hírek

2011.03.27. 17:29

Útra kelt a Szent Korona

A Kálvária-templom alatti koronabunkernél szombaton arra emlékeztek, hogy 66 évvel ezelőtt itt őrizték a Szent Koronát, innen vitték ki az országból 33 éves száműzetésbe.

Némethy Mária

1945. március 27-én a Kálvária-hegy alatti különálló bunkerből   vitték Ausztriába a koronaőrök  Kőszegről  a  Szent Koronát és a koronázási jelvényeket.  33 évig voltak  az  Egyesült Államokban.
Erre emlékezve a  Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Jobbik Kőszegi Szervezete  2005 óta szervez megemlékezést itt.

Így volt ez most szombaton is. Az egybegyűlteket  elsőként Rába Kálmán, a megyei közgyűlés képviselője köszöntötte. Hangsúlyozta: A magyar emberek nélkül nem lehet szebb jövőt építeni. Zagyva Gyula országgyűlési képviselő a politikai elit álságosságáról szólva mondta: a Szent Korona jogfolytonosságát egyetlen ceruzavonással vissza lehetne állítani.

Bana Tibor országgyűlési képviselő arról is szólt, hogy a Jobbik az egyetlen erő, amelyik a Szent Korona jogfolytonosságát akarja.
Ezután fáklyás menet indult az elszakított területekre tekintő Trianon-kereszthez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!