Hírek

2011.04.11. 14:01

Budai Gyula tagadja, hogy luxuslakást kapott volna

Budai Gyula szerint teljesen normális dolog volt, hogy körülbelül két évtizeddel korábban fiatal tisztként szolgálati lakáshoz jutott, amelyet később részletre megvásárolhatott. Az elszámoltatási kormánybiztos hangsúlyozta, hogy nem egy luxuslakásról van szó. Török Zsolt, a szocialisták szóvivője, hétfőn nyílt levélben fordult az elszámoltatási kormánybiztoshoz, amelyben azt írta, úgy értesültek, hogy Honvédelmi Minisztérium (HM) korábban kiutalt Budai Gyulának egy "luxuslakást", amelyet a fideszes politikus később az aktuális piaci árnál jóval olcsóbban megvásárolhatott.

MTI

Budai Gyula hétfőn azt mondta az MTI-nek, hogy az ügyben nincs takargatnivalója, hiszen egy, a Magyar Nemzetben hétfőn megjelent lapinterjúban ő maga számolt be arról, hogy az 1990-es évek elején fiatal tisztként a Katonai Ügyészségtől kapott egy szolgálati lakást. Hangsúlyozta, nem tízmilliókért felújított luxuslakásról, hanem egy harminclakásos házban lévő, ötven négyzetméteres ingatlanról van szó. Hozzátette, a házat vásárlásra jelölték ki, így a többi ott lakóval együtt ő is megvette az a lakást, amelyben családjával éltek.

Arra a kérdésre, hogy azt a piaci ár alatt vette-e meg, azt felelte, hogy a pontos vételárra már nem emlékszik. Kitért arra is, hogy válásakor eladták a lakást. Felhívta a figyelmet, hogy az elmúlt időszakban egyébként a honvédség állományába tartozó tisztek és tiszthelyettesek körülbelül tízezer lakást kaptak.

Kijelentette: ha Török Zsolt szerint ez az ügy nem fér össze a kormánybiztosi pozícióval, akkor büntetőfeljelentést tehet illetve a szocialista képviselők interpellációval élhetnek az ügyben.

Török Zsolt az MSZP szóvivője hétfőn nyílt levélben fordult Budai Gyulához azt tudakolva: igaz-e, hogy a HM korábban kiutalt egy szolgálati lakást az elszámoltatási kormánybiztosnak, amelyet Budai Gyula később a piaci ár alatt vásárolhatott meg.

Ha a kérdésre igen a válasz, akkor lemond-e kormánybiztosi megbízatásáról? - firtatja Török Zsolt az MTI-hez is eljuttatott hétfői nyílt levelében. Úgy fogalmaz: "bizonyos, a szocialista párthoz eljuttatott állampolgári jelzések" alapján értesültek úgy, hogy a Honvédelmi Minisztérium (HM) korábban kiutalt Budai Gyulának egy "luxuslakást", amelyet a fideszes politikus később az aktuális piaci árnál jóval olcsóbban megvásárolhatott.

Török Zsolt szerint egy jogállamban a korábbi kormányok tevékenységét vizsgáló kormánybiztos csakis úgy képviselheti hitelesen az ügyét, hogy saját magára nézve a törvénytelenségnek még a látszatát is kerülendőnek tartja.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!