Hírek

2011.04.25. 17:36

Nyuszikaland a Vasi Múzeumfaluban

Nyuszikat simogathattak, tojást karcolhattak, szalmakosárkát fonhattak, mi több: vásári bábjáték részesei is lehettek a Vasi Múzeumfaluba kilátogató gyerekek. A Rádió Szombathely által meghirdetett csokinyuszi-keresés az eső miatt elmaradt, az édességek azonban jó helyre kerültek: a kőszegi SOS Gyermekfalu lakói 971 darab csokinyuszit kaptak.

Nagy Ildikó

Húsvétkor a Vasi Múzeumfaluban is a nyuszi volt a főszereplő. Meg persze a gyerekek, akik vasárnap és hétfőn is találhattak nekik tetsző programot.
A bejárattal szemben igazi nyuszik várták a kicsiket: a tapsifülesek jó szívvel fogadták a répaszeleteket és a káposztát.
A városi apróságok pár méterrel odébb egy igazi baromfiudvarban gyönyörködhettek. A kerítés mögött ott kapirgáltak azok a magyar tyúkok is, amelyeket Szatta község polgárai adományoztak nemrégiben a múzeumfalunak a hagyományos magyar háziállat fajta-gyűjtemény gyarapítása céljából. Hétfő reggel sok kisgyerek kosárral a karján érkezett a múzeumfaluba, ám sajnos a Rádió Szombathely által meghirdetett csokinyuszi-keresés az eső miatt elmaradt. Az édességek azonban jó helyre kerültek: a rádió munkatársai a kőszegi SOS Gyermekfalu kis lakóit örvendeztették meg a 971 darab csokinyuszival. 

Izgalmas kalandokból azonban így sem volt hiány a Skanzenek húsvéti kavalkádja címmel meghirdetett országos  programhoz csatlakozó Vasi Múzeumfaluban. Decsi Diána például szalmafonásra tanította az ügyeskezű gyerekeket: a vállalkozó kedvű gyerekek pár perc alatt egsézen pofás nyuszit készítettek a szalmaszálakból. Közben pedig a titokra is rájöhettek, hiszen maguk is megtapasztalhatták, hogy a vízben áztatott szalmaszálakkal könnyen lehet dolgozni.

Csordás Csabáné is visszajáró húsvéti vendég a múzeumfaluban: ezúttal Dóra unokájával mutatta be a tojáskarcolás csínját-bínját a gyerekeknek. Amíg a kicsik alkottak, a felnőttek a tojáskarcoló  a világ számos tájáról származó hímestojásokból álló   gyűjteményében gyönyörködhettek. Tamásné Geröly Mária pedig azt mutatta meg a gyerekeknek, hogy méhviasszal is csodás húsvéti tojásokat lehet írni.

Ebéd után a Mesebolt Bábszínház izgalmakban és tanulságokban bővelkedő vásári komédiáival kedveskedett az aprónépnek, a dr. Pesovár Ernő Alapfokú Művészetoktatási Intézmény néptáncosainak műsora után pedig az égből pottyant, Gryllus Vilmos szórakoztatta a gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!