Hírek

2011.08.31. 02:28

A régi étkek reneszánsza

Mindenhol új szelek fújnak, a turizmusban is. Hogy a változtatás csupán látványelem, vagy hatékony eszköz, azt a forgalmi adatok döntik el. Egy biztos: ahol jót lehet enni, ott több a vendég.

Kozma Gábor

Legutóbb a körmendi Berki vendéglőben találkoztak azok, akik két országot érintő, népi étkeket feltáró receptversenyben vettek részt. A meghívott vendégek között ott látuk V. Németh Zsolt államtitkárt, Bebes István polgármestert, országgyűlési képviselőt és Majthényi László megyei közgyűlési alelnököt. A többi között ők is gratuláltak azoknak, akiket a zsűri győztesként hozott ki a versenyből.

- Jó kezdeményezés ez, hiszen városunk új utakat keres és a népi gasztronómia ennek megfelel - mondta el Bebes István. - Olyan ételeket láthatunk és kóstolhatunk, amelyek valamikor a napi étkezés részei voltak és bizonyított egészségmegőrző hatásuk is. Jómagam szintén konyházok édesanyám receptjei alapján, vagyis nincs elfeledve az ősi ételsor.

Takács Tamás, a vasi gazdasági kamara munkatársa más szempontot említett.

- Ezzel a versennyel is az a cél, ami a korábbi közös, hasonló rendezvényekkel: a magyar-szlovén turisztikai együttműködést határmentivé kell emelni. Az együttes kinálat gazdasági előnyökkel is járhat. Például úgy, hogy kisüzemek indulnak be, termelnek és ezáltal munkát adnak a vidéki lakosságnak. Erre már van példa az Őrségben, mondjuk a tejfeldolgozás területén.

V. Németh Zsolt államtitkár személyéhez is közel állt a körmendi rendezvény.

- Ez egy uniós projekt, s ennek révén támogatták a receptkönyv kiadását is. De itt többről van szó. Ha a népi étkek reneszánsza teret nyer, akkor egységes egésszé állhat össze a térség gasztronómiája. Ebben benne van a gyümölcsösök hasznosítása, lásd: pálinkafőzés - éppen úgy, mint a helyben lévők aktivizálása, munkához juttatása.

A verseny során három kategóriában vetélkedtek. Amint azt Zágorhidy Czigány Ákos elmondta, csaknem 200-an neveztek, a legfiatalabb 19, a legidősebb versenyző pedig 66 éves volt. - Nagyon szép művekkel álltak elő, hogy csak a pöfeteg levest, vagy a tökféleségekből készült étkeket említsem. Használták a kölest, a burgonyát, a tökmagolajat is - mondta. Szavait megerősítette Pilnay Zoltán mesterszakács, aki a receptek alapján sütött és főzött. - Igazi csemegéket alkottak, valóban jó kis népi konyha állítható össze a kinálatból. Remélhetőleg el is találtuk az ízeket .

Hogy igen, arról a helyi kóstolás után a receptírók mondtak véleményt. A győztesek között volt Hegedűs Sarolta, Kurián Béláné, Nagy Istvánné, Gerlachfalvy-Hajós Réka, Somogyi Zoltán, Filipánicsné W. Zsófia és Gál Krisztina.

Legutóbb a körmendi Berki vendéglőben találkoztak azok, akik két országot érintő, népi étkeket feltáró receptversenyben vettek részt. A meghívott vendégek között ott látuk V. Németh Zsolt államtitkárt, Bebes István polgármestert, országgyűlési képviselőt és Majthényi László megyei közgyűlési alelnököt. A többi között ők is gratuláltak azoknak, akiket a zsűri győztesként hozott ki a versenyből.

- Jó kezdeményezés ez, hiszen városunk új utakat keres és a népi gasztronómia ennek megfelel - mondta el Bebes István. - Olyan ételeket láthatunk és kóstolhatunk, amelyek valamikor a napi étkezés részei voltak és bizonyított egészségmegőrző hatásuk is. Jómagam szintén konyházok édesanyám receptjei alapján, vagyis nincs elfeledve az ősi ételsor.

Takács Tamás, a vasi gazdasági kamara munkatársa más szempontot említett.

- Ezzel a versennyel is az a cél, ami a korábbi közös, hasonló rendezvényekkel: a magyar-szlovén turisztikai együttműködést határmentivé kell emelni. Az együttes kinálat gazdasági előnyökkel is járhat. Például úgy, hogy kisüzemek indulnak be, termelnek és ezáltal munkát adnak a vidéki lakosságnak. Erre már van példa az Őrségben, mondjuk a tejfeldolgozás területén.

V. Németh Zsolt államtitkár személyéhez is közel állt a körmendi rendezvény.

- Ez egy uniós projekt, s ennek révén támogatták a receptkönyv kiadását is. De itt többről van szó. Ha a népi étkek reneszánsza teret nyer, akkor egységes egésszé állhat össze a térség gasztronómiája. Ebben benne van a gyümölcsösök hasznosítása, lásd: pálinkafőzés - éppen úgy, mint a helyben lévők aktivizálása, munkához juttatása.

A verseny során három kategóriában vetélkedtek. Amint azt Zágorhidy Czigány Ákos elmondta, csaknem 200-an neveztek, a legfiatalabb 19, a legidősebb versenyző pedig 66 éves volt. - Nagyon szép művekkel álltak elő, hogy csak a pöfeteg levest, vagy a tökféleségekből készült étkeket említsem. Használták a kölest, a burgonyát, a tökmagolajat is - mondta. Szavait megerősítette Pilnay Zoltán mesterszakács, aki a receptek alapján sütött és főzött. - Igazi csemegéket alkottak, valóban jó kis népi konyha állítható össze a kinálatból. Remélhetőleg el is találtuk az ízeket .

Hogy igen, arról a helyi kóstolás után a receptírók mondtak véleményt. A győztesek között volt Hegedűs Sarolta, Kurián Béláné, Nagy Istvánné, Gerlachfalvy-Hajós Réka, Somogyi Zoltán, Filipánicsné W. Zsófia és Gál Krisztina.

- Jó kezdeményezés ez, hiszen városunk új utakat keres és a népi gasztronómia ennek megfelel - mondta el Bebes István. - Olyan ételeket láthatunk és kóstolhatunk, amelyek valamikor a napi étkezés részei voltak és bizonyított egészségmegőrző hatásuk is. Jómagam szintén konyházok édesanyám receptjei alapján, vagyis nincs elfeledve az ősi ételsor.

Takács Tamás, a vasi gazdasági kamara munkatársa más szempontot említett.

- Ezzel a versennyel is az a cél, ami a korábbi közös, hasonló rendezvényekkel: a magyar-szlovén turisztikai együttműködést határmentivé kell emelni. Az együttes kinálat gazdasági előnyökkel is járhat. Például úgy, hogy kisüzemek indulnak be, termelnek és ezáltal munkát adnak a vidéki lakosságnak. Erre már van példa az Őrségben, mondjuk a tejfeldolgozás területén.

V. Németh Zsolt államtitkár személyéhez is közel állt a körmendi rendezvény.

- Ez egy uniós projekt, s ennek révén támogatták a receptkönyv kiadását is. De itt többről van szó. Ha a népi étkek reneszánsza teret nyer, akkor egységes egésszé állhat össze a térség gasztronómiája. Ebben benne van a gyümölcsösök hasznosítása, lásd: pálinkafőzés - éppen úgy, mint a helyben lévők aktivizálása, munkához juttatása.

A verseny során három kategóriában vetélkedtek. Amint azt Zágorhidy Czigány Ákos elmondta, csaknem 200-an neveztek, a legfiatalabb 19, a legidősebb versenyző pedig 66 éves volt. - Nagyon szép művekkel álltak elő, hogy csak a pöfeteg levest, vagy a tökféleségekből készült étkeket említsem. Használták a kölest, a burgonyát, a tökmagolajat is - mondta. Szavait megerősítette Pilnay Zoltán mesterszakács, aki a receptek alapján sütött és főzött. - Igazi csemegéket alkottak, valóban jó kis népi konyha állítható össze a kinálatból. Remélhetőleg el is találtuk az ízeket .

Hogy igen, arról a helyi kóstolás után a receptírók mondtak véleményt. A győztesek között volt Hegedűs Sarolta, Kurián Béláné, Nagy Istvánné, Gerlachfalvy-Hajós Réka, Somogyi Zoltán, Filipánicsné W. Zsófia és Gál Krisztina.

- Jó kezdeményezés ez, hiszen városunk új utakat keres és a népi gasztronómia ennek megfelel - mondta el Bebes István. - Olyan ételeket láthatunk és kóstolhatunk, amelyek valamikor a napi étkezés részei voltak és bizonyított egészségmegőrző hatásuk is. Jómagam szintén konyházok édesanyám receptjei alapján, vagyis nincs elfeledve az ősi ételsor.

Takács Tamás, a vasi gazdasági kamara munkatársa más szempontot említett.

- Ezzel a versennyel is az a cél, ami a korábbi közös, hasonló rendezvényekkel: a magyar-szlovén turisztikai együttműködést határmentivé kell emelni. Az együttes kinálat gazdasági előnyökkel is járhat. Például úgy, hogy kisüzemek indulnak be, termelnek és ezáltal munkát adnak a vidéki lakosságnak. Erre már van példa az Őrségben, mondjuk a tejfeldolgozás területén.

V. Németh Zsolt államtitkár személyéhez is közel állt a körmendi rendezvény.

- Ez egy uniós projekt, s ennek révén támogatták a receptkönyv kiadását is. De itt többről van szó. Ha a népi étkek reneszánsza teret nyer, akkor egységes egésszé állhat össze a térség gasztronómiája. Ebben benne van a gyümölcsösök hasznosítása, lásd: pálinkafőzés - éppen úgy, mint a helyben lévők aktivizálása, munkához juttatása.

A verseny során három kategóriában vetélkedtek. Amint azt Zágorhidy Czigány Ákos elmondta, csaknem 200-an neveztek, a legfiatalabb 19, a legidősebb versenyző pedig 66 éves volt. - Nagyon szép művekkel álltak elő, hogy csak a pöfeteg levest, vagy a tökféleségekből készült étkeket említsem. Használták a kölest, a burgonyát, a tökmagolajat is - mondta. Szavait megerősítette Pilnay Zoltán mesterszakács, aki a receptek alapján sütött és főzött. - Igazi csemegéket alkottak, valóban jó kis népi konyha állítható össze a kinálatból. Remélhetőleg el is találtuk az ízeket .

Hogy igen, arról a helyi kóstolás után a receptírók mondtak véleményt. A győztesek között volt Hegedűs Sarolta, Kurián Béláné, Nagy Istvánné, Gerlachfalvy-Hajós Réka, Somogyi Zoltán, Filipánicsné W. Zsófia és Gál Krisztina.

Takács Tamás, a vasi gazdasági kamara munkatársa más szempontot említett.

- Ezzel a versennyel is az a cél, ami a korábbi közös, hasonló rendezvényekkel: a magyar-szlovén turisztikai együttműködést határmentivé kell emelni. Az együttes kinálat gazdasági előnyökkel is járhat. Például úgy, hogy kisüzemek indulnak be, termelnek és ezáltal munkát adnak a vidéki lakosságnak. Erre már van példa az Őrségben, mondjuk a tejfeldolgozás területén.

V. Németh Zsolt államtitkár személyéhez is közel állt a körmendi rendezvény.

- Ez egy uniós projekt, s ennek révén támogatták a receptkönyv kiadását is. De itt többről van szó. Ha a népi étkek reneszánsza teret nyer, akkor egységes egésszé állhat össze a térség gasztronómiája. Ebben benne van a gyümölcsösök hasznosítása, lásd: pálinkafőzés - éppen úgy, mint a helyben lévők aktivizálása, munkához juttatása.

A verseny során három kategóriában vetélkedtek. Amint azt Zágorhidy Czigány Ákos elmondta, csaknem 200-an neveztek, a legfiatalabb 19, a legidősebb versenyző pedig 66 éves volt. - Nagyon szép művekkel álltak elő, hogy csak a pöfeteg levest, vagy a tökféleségekből készült étkeket említsem. Használták a kölest, a burgonyát, a tökmagolajat is - mondta. Szavait megerősítette Pilnay Zoltán mesterszakács, aki a receptek alapján sütött és főzött. - Igazi csemegéket alkottak, valóban jó kis népi konyha állítható össze a kinálatból. Remélhetőleg el is találtuk az ízeket .

Hogy igen, arról a helyi kóstolás után a receptírók mondtak véleményt. A győztesek között volt Hegedűs Sarolta, Kurián Béláné, Nagy Istvánné, Gerlachfalvy-Hajós Réka, Somogyi Zoltán, Filipánicsné W. Zsófia és Gál Krisztina.

Takács Tamás, a vasi gazdasági kamara munkatársa más szempontot említett.

- Ezzel a versennyel is az a cél, ami a korábbi közös, hasonló rendezvényekkel: a magyar-szlovén turisztikai együttműködést határmentivé kell emelni. Az együttes kinálat gazdasági előnyökkel is járhat. Például úgy, hogy kisüzemek indulnak be, termelnek és ezáltal munkát adnak a vidéki lakosságnak. Erre már van példa az Őrségben, mondjuk a tejfeldolgozás területén.

V. Németh Zsolt államtitkár személyéhez is közel állt a körmendi rendezvény.

- Ez egy uniós projekt, s ennek révén támogatták a receptkönyv kiadását is. De itt többről van szó. Ha a népi étkek reneszánsza teret nyer, akkor egységes egésszé állhat össze a térség gasztronómiája. Ebben benne van a gyümölcsösök hasznosítása, lásd: pálinkafőzés - éppen úgy, mint a helyben lévők aktivizálása, munkához juttatása.

A verseny során három kategóriában vetélkedtek. Amint azt Zágorhidy Czigány Ákos elmondta, csaknem 200-an neveztek, a legfiatalabb 19, a legidősebb versenyző pedig 66 éves volt. - Nagyon szép művekkel álltak elő, hogy csak a pöfeteg levest, vagy a tökféleségekből készült étkeket említsem. Használták a kölest, a burgonyát, a tökmagolajat is - mondta. Szavait megerősítette Pilnay Zoltán mesterszakács, aki a receptek alapján sütött és főzött. - Igazi csemegéket alkottak, valóban jó kis népi konyha állítható össze a kinálatból. Remélhetőleg el is találtuk az ízeket .

Hogy igen, arról a helyi kóstolás után a receptírók mondtak véleményt. A győztesek között volt Hegedűs Sarolta, Kurián Béláné, Nagy Istvánné, Gerlachfalvy-Hajós Réka, Somogyi Zoltán, Filipánicsné W. Zsófia és Gál Krisztina.

- Ezzel a versennyel is az a cél, ami a korábbi közös, hasonló rendezvényekkel: a magyar-szlovén turisztikai együttműködést határmentivé kell emelni. Az együttes kinálat gazdasági előnyökkel is járhat. Például úgy, hogy kisüzemek indulnak be, termelnek és ezáltal munkát adnak a vidéki lakosságnak. Erre már van példa az Őrségben, mondjuk a tejfeldolgozás területén.

V. Németh Zsolt államtitkár személyéhez is közel állt a körmendi rendezvény.

- Ez egy uniós projekt, s ennek révén támogatták a receptkönyv kiadását is. De itt többről van szó. Ha a népi étkek reneszánsza teret nyer, akkor egységes egésszé állhat össze a térség gasztronómiája. Ebben benne van a gyümölcsösök hasznosítása, lásd: pálinkafőzés - éppen úgy, mint a helyben lévők aktivizálása, munkához juttatása.

A verseny során három kategóriában vetélkedtek. Amint azt Zágorhidy Czigány Ákos elmondta, csaknem 200-an neveztek, a legfiatalabb 19, a legidősebb versenyző pedig 66 éves volt. - Nagyon szép művekkel álltak elő, hogy csak a pöfeteg levest, vagy a tökféleségekből készült étkeket említsem. Használták a kölest, a burgonyát, a tökmagolajat is - mondta. Szavait megerősítette Pilnay Zoltán mesterszakács, aki a receptek alapján sütött és főzött. - Igazi csemegéket alkottak, valóban jó kis népi konyha állítható össze a kinálatból. Remélhetőleg el is találtuk az ízeket .

Hogy igen, arról a helyi kóstolás után a receptírók mondtak véleményt. A győztesek között volt Hegedűs Sarolta, Kurián Béláné, Nagy Istvánné, Gerlachfalvy-Hajós Réka, Somogyi Zoltán, Filipánicsné W. Zsófia és Gál Krisztina.

- Ezzel a versennyel is az a cél, ami a korábbi közös, hasonló rendezvényekkel: a magyar-szlovén turisztikai együttműködést határmentivé kell emelni. Az együttes kinálat gazdasági előnyökkel is járhat. Például úgy, hogy kisüzemek indulnak be, termelnek és ezáltal munkát adnak a vidéki lakosságnak. Erre már van példa az Őrségben, mondjuk a tejfeldolgozás területén.

V. Németh Zsolt államtitkár személyéhez is közel állt a körmendi rendezvény.

- Ez egy uniós projekt, s ennek révén támogatták a receptkönyv kiadását is. De itt többről van szó. Ha a népi étkek reneszánsza teret nyer, akkor egységes egésszé állhat össze a térség gasztronómiája. Ebben benne van a gyümölcsösök hasznosítása, lásd: pálinkafőzés - éppen úgy, mint a helyben lévők aktivizálása, munkához juttatása.

A verseny során három kategóriában vetélkedtek. Amint azt Zágorhidy Czigány Ákos elmondta, csaknem 200-an neveztek, a legfiatalabb 19, a legidősebb versenyző pedig 66 éves volt. - Nagyon szép művekkel álltak elő, hogy csak a pöfeteg levest, vagy a tökféleségekből készült étkeket említsem. Használták a kölest, a burgonyát, a tökmagolajat is - mondta. Szavait megerősítette Pilnay Zoltán mesterszakács, aki a receptek alapján sütött és főzött. - Igazi csemegéket alkottak, valóban jó kis népi konyha állítható össze a kinálatból. Remélhetőleg el is találtuk az ízeket .

Hogy igen, arról a helyi kóstolás után a receptírók mondtak véleményt. A győztesek között volt Hegedűs Sarolta, Kurián Béláné, Nagy Istvánné, Gerlachfalvy-Hajós Réka, Somogyi Zoltán, Filipánicsné W. Zsófia és Gál Krisztina.

V. Németh Zsolt államtitkár személyéhez is közel állt a körmendi rendezvény.

- Ez egy uniós projekt, s ennek révén támogatták a receptkönyv kiadását is. De itt többről van szó. Ha a népi étkek reneszánsza teret nyer, akkor egységes egésszé állhat össze a térség gasztronómiája. Ebben benne van a gyümölcsösök hasznosítása, lásd: pálinkafőzés - éppen úgy, mint a helyben lévők aktivizálása, munkához juttatása.

A verseny során három kategóriában vetélkedtek. Amint azt Zágorhidy Czigány Ákos elmondta, csaknem 200-an neveztek, a legfiatalabb 19, a legidősebb versenyző pedig 66 éves volt. - Nagyon szép művekkel álltak elő, hogy csak a pöfeteg levest, vagy a tökféleségekből készült étkeket említsem. Használták a kölest, a burgonyát, a tökmagolajat is - mondta. Szavait megerősítette Pilnay Zoltán mesterszakács, aki a receptek alapján sütött és főzött. - Igazi csemegéket alkottak, valóban jó kis népi konyha állítható össze a kinálatból. Remélhetőleg el is találtuk az ízeket .

Hogy igen, arról a helyi kóstolás után a receptírók mondtak véleményt. A győztesek között volt Hegedűs Sarolta, Kurián Béláné, Nagy Istvánné, Gerlachfalvy-Hajós Réka, Somogyi Zoltán, Filipánicsné W. Zsófia és Gál Krisztina.

V. Németh Zsolt államtitkár személyéhez is közel állt a körmendi rendezvény.

- Ez egy uniós projekt, s ennek révén támogatták a receptkönyv kiadását is. De itt többről van szó. Ha a népi étkek reneszánsza teret nyer, akkor egységes egésszé állhat össze a térség gasztronómiája. Ebben benne van a gyümölcsösök hasznosítása, lásd: pálinkafőzés - éppen úgy, mint a helyben lévők aktivizálása, munkához juttatása.

A verseny során három kategóriában vetélkedtek. Amint azt Zágorhidy Czigány Ákos elmondta, csaknem 200-an neveztek, a legfiatalabb 19, a legidősebb versenyző pedig 66 éves volt. - Nagyon szép művekkel álltak elő, hogy csak a pöfeteg levest, vagy a tökféleségekből készült étkeket említsem. Használták a kölest, a burgonyát, a tökmagolajat is - mondta. Szavait megerősítette Pilnay Zoltán mesterszakács, aki a receptek alapján sütött és főzött. - Igazi csemegéket alkottak, valóban jó kis népi konyha állítható össze a kinálatból. Remélhetőleg el is találtuk az ízeket .

Hogy igen, arról a helyi kóstolás után a receptírók mondtak véleményt. A győztesek között volt Hegedűs Sarolta, Kurián Béláné, Nagy Istvánné, Gerlachfalvy-Hajós Réka, Somogyi Zoltán, Filipánicsné W. Zsófia és Gál Krisztina.

- Ez egy uniós projekt, s ennek révén támogatták a receptkönyv kiadását is. De itt többről van szó. Ha a népi étkek reneszánsza teret nyer, akkor egységes egésszé állhat össze a térség gasztronómiája. Ebben benne van a gyümölcsösök hasznosítása, lásd: pálinkafőzés - éppen úgy, mint a helyben lévők aktivizálása, munkához juttatása.

A verseny során három kategóriában vetélkedtek. Amint azt Zágorhidy Czigány Ákos elmondta, csaknem 200-an neveztek, a legfiatalabb 19, a legidősebb versenyző pedig 66 éves volt. - Nagyon szép művekkel álltak elő, hogy csak a pöfeteg levest, vagy a tökféleségekből készült étkeket említsem. Használták a kölest, a burgonyát, a tökmagolajat is - mondta. Szavait megerősítette Pilnay Zoltán mesterszakács, aki a receptek alapján sütött és főzött. - Igazi csemegéket alkottak, valóban jó kis népi konyha állítható össze a kinálatból. Remélhetőleg el is találtuk az ízeket .

Hogy igen, arról a helyi kóstolás után a receptírók mondtak véleményt. A győztesek között volt Hegedűs Sarolta, Kurián Béláné, Nagy Istvánné, Gerlachfalvy-Hajós Réka, Somogyi Zoltán, Filipánicsné W. Zsófia és Gál Krisztina.

- Ez egy uniós projekt, s ennek révén támogatták a receptkönyv kiadását is. De itt többről van szó. Ha a népi étkek reneszánsza teret nyer, akkor egységes egésszé állhat össze a térség gasztronómiája. Ebben benne van a gyümölcsösök hasznosítása, lásd: pálinkafőzés - éppen úgy, mint a helyben lévők aktivizálása, munkához juttatása.

A verseny során három kategóriában vetélkedtek. Amint azt Zágorhidy Czigány Ákos elmondta, csaknem 200-an neveztek, a legfiatalabb 19, a legidősebb versenyző pedig 66 éves volt. - Nagyon szép művekkel álltak elő, hogy csak a pöfeteg levest, vagy a tökféleségekből készült étkeket említsem. Használták a kölest, a burgonyát, a tökmagolajat is - mondta. Szavait megerősítette Pilnay Zoltán mesterszakács, aki a receptek alapján sütött és főzött. - Igazi csemegéket alkottak, valóban jó kis népi konyha állítható össze a kinálatból. Remélhetőleg el is találtuk az ízeket .

Hogy igen, arról a helyi kóstolás után a receptírók mondtak véleményt. A győztesek között volt Hegedűs Sarolta, Kurián Béláné, Nagy Istvánné, Gerlachfalvy-Hajós Réka, Somogyi Zoltán, Filipánicsné W. Zsófia és Gál Krisztina.

A verseny során három kategóriában vetélkedtek. Amint azt Zágorhidy Czigány Ákos elmondta, csaknem 200-an neveztek, a legfiatalabb 19, a legidősebb versenyző pedig 66 éves volt. - Nagyon szép művekkel álltak elő, hogy csak a pöfeteg levest, vagy a tökféleségekből készült étkeket említsem. Használták a kölest, a burgonyát, a tökmagolajat is - mondta. Szavait megerősítette Pilnay Zoltán mesterszakács, aki a receptek alapján sütött és főzött. - Igazi csemegéket alkottak, valóban jó kis népi konyha állítható össze a kinálatból. Remélhetőleg el is találtuk az ízeket .

Hogy igen, arról a helyi kóstolás után a receptírók mondtak véleményt. A győztesek között volt Hegedűs Sarolta, Kurián Béláné, Nagy Istvánné, Gerlachfalvy-Hajós Réka, Somogyi Zoltán, Filipánicsné W. Zsófia és Gál Krisztina.

A verseny során három kategóriában vetélkedtek. Amint azt Zágorhidy Czigány Ákos elmondta, csaknem 200-an neveztek, a legfiatalabb 19, a legidősebb versenyző pedig 66 éves volt. - Nagyon szép művekkel álltak elő, hogy csak a pöfeteg levest, vagy a tökféleségekből készült étkeket említsem. Használták a kölest, a burgonyát, a tökmagolajat is - mondta. Szavait megerősítette Pilnay Zoltán mesterszakács, aki a receptek alapján sütött és főzött. - Igazi csemegéket alkottak, valóban jó kis népi konyha állítható össze a kinálatból. Remélhetőleg el is találtuk az ízeket .

Hogy igen, arról a helyi kóstolás után a receptírók mondtak véleményt. A győztesek között volt Hegedűs Sarolta, Kurián Béláné, Nagy Istvánné, Gerlachfalvy-Hajós Réka, Somogyi Zoltán, Filipánicsné W. Zsófia és Gál Krisztina.

Hogy igen, arról a helyi kóstolás után a receptírók mondtak véleményt. A győztesek között volt Hegedűs Sarolta, Kurián Béláné, Nagy Istvánné, Gerlachfalvy-Hajós Réka, Somogyi Zoltán, Filipánicsné W. Zsófia és Gál Krisztina.

Hogy igen, arról a helyi kóstolás után a receptírók mondtak véleményt. A győztesek között volt Hegedűs Sarolta, Kurián Béláné, Nagy Istvánné, Gerlachfalvy-Hajós Réka, Somogyi Zoltán, Filipánicsné W. Zsófia és Gál Krisztina.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!