Hírek

2011.08.30. 14:14

Forgalomirányító verseny Szombathelyen

Szombathelyen rendezték meg a Karos Forgalomirányító verseny megyei fordulóját. A továbbjutók legközelebb az országos döntőben bizonyíthatnak.

Vas Népe

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság és a Vas Megyei Baleset-megelőzési Bizottság szervezésében kedden rendezték meg Szombathelyen a Karos Forgalomirányító verseny megyei fordulóját.

Ezen a regionális szakmai selejtezőn kizárólag a közterületi szolgálatot ellátó vasi és zalai tiszthelyettesek és zászlósok vehettek részt. Vas megyét 9 fő, Zala megyét 5 fő képviselte. Mindösszesen tehát 14 fő kezdte meg a versengést, melynek kapcsán a szakmai elméleti teszt kitöltése mellett gyakorlati feladatok végrehajtásában is teljesíteniük kellett.

A versenyt dr. Tánczi Tibor r. ezredes Úr, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nyitotta meg, míg a zsűri elnöki tisztét Tóth Zoltán a Vas Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőség Járművezető Vizsgáztatási és Utánképzési Osztályvezetője töltötte be.

A verseny három egységből tevődött össze, mely szakmai elméleti, KRESZ elméleti és gyakorlati részekből állt. A résztvevők három helyszínen bizonyíthatták tudásukat. A versenyzők elméleti tudását a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság nagytermében, míg a KRESZ elméleti tudásukat a Vas Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelőség Járművezető Vizsgáztatási és Utánképzési Osztály elméleti vizsgatermében tesztelték. Végül, de nem utolsó sorban a forgalomirányító gyakorlat lebonyolítására a Bartók Béla krt. és a Paragvári út kereszteződésében került sor.

A zsűri a gyakorlati versenyen értékelte az alakiasságot, az öltözetet, az esztétikát illetve az őrhely elfoglalást. Figyelembe vette továbbá, hogy a kollégák miként vették fel a forgalom ritmusát, mennyire hajtották végre a feladatokat szakszerűen és milyen volt a kommunikációjuk a közlekedőkkel.

A verseny végén a megyék első három helyezettjei a serleg és az oklevél átvételén túl tárgyjutalomban is részesültek, míg a szakmai tesztben kiemelkedő első vasi és zalai kolléga különdíjban részesült. A továbbjutók legközelebb a Somogy megyében, Kaposváron megrendezésre kerülő országos döntőben bizonyíthatnak.

A versenyen vasi vonatkozásban az első helyezett Puklér András r.tzls. lett, a Szombathelyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályról. A második helyen Burics Róbert r.ftzls., a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Forg.ell. Alosztály járőrvezetője végzett. A dobogó harmadik fokára Böjti Zsolt r.ftzls. állhatott, a Szombathelyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályáról.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!