Hírek

2011.09.14. 02:24

Celldömölk: Gurult a város apraja

Harminc gyermek pattant bringára, rollerre, gördeszkára - vagy csatolt görkorcsolyát - múlt szombaton a Gurul a város elnevezésű celldömölki rendezvényen.

Nagy Ildikó

Az ötlet a polgármesteri hivatal egyik munkatársának, Gyuricza Imrének a fejéből pattant ki, pontosabban egy internetes közösségi oldalon formálódott tervvé. Először Girl-kori munkacímen futott a projekt, ám a szervező - akihez később Benkő Lilla is csatlakozott - végül úgy döntött, hogy diszkrimináció-mentes lesz a rendezvény. Így született meg a Gurul a város elnevezésű program, amelyet szombaton rendeztek meg a felújított Ifjúság téren. Gyuricza Imre azt mondja, a rendezvény egyúttal térfoglaló is volt: a felújított terület ugyanis remek helyszínnek bizonyult. A programban részt vevő harminc gyermek kerékpáron, gördeszkán, görkorcsolyán és rolleren bizonyíthatta ügyességét. A pálya építésében a celli diákokat a közlekedési versenyekre évek óta eredményesen felkészítő pedagógus, Kondics Zsolt sietett a szervezők segítségére. A celli Ifjúság téren a médiából ismert lenti plébánossal, a gördeszkás Zoltán atyával is találkozhattak a város lakói. A programban részt vevő gyerekek mindegyikének jutott oklevél. És a lényeg: jövőre is gurul majd a város.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!