Hírek

2011.10.11. 13:23

Öko-héten a Csodák Palotájában

A felsőcsatári iskola 2010-ben kapta meg az Ökoiskola címet, mivel évek óta hangsúlyt helyeznek a környezeti nevelésre.

Merklin Tímea

A fenntarthatóság alapkérdései egész éven át különös figyelmet kapnak. A most szervezett Öko-héten a tanórákon kiemelten kezelik a környezet-tudatosságot. A diákok megfigyelést végeznek a Pinka patak partján. Technika órákon elkészített négynyelvű (latin, német, horvát, magyar) ismertető táblákkal látják el Felsőcsatáron a legismertebb növényeket, valamint maguk készítette madáretetőket helyeznek ki a természetben, amelyekért védnökséget is vállalnak. A programok között egy budapesti élménygyűjtő kirándulás is szerepel. Libegőn, gyermekvasúton juthatnak el a János- hegyre, majd a Csodák Palotájába és a Planetáriumba mennek. A legnagyobbak a magyar-finn focimérkőzés élményeivel gazdagodnak.
 
A héten lesz számháború, hat falut átfogó papírgyűjtés, és sportversenyek. Csütörtökön a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság révén a tanulók előadást hallgatnak Pék Tibortól. Szombaton az új nyílászárókkal felszerelt, és a korszerűen leszigetelt intézmény udvarán iskolaátadó és felszentelő ünnepséget tartanak, melyet hagyományőrző nemzetiségi műsorral nyitnak meg, majd szülői segítséggel gulyásfőznek, és hat fát ültetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!