Hírek

2012.04.17. 13:32

Országos elismerést kapott a kőszegi horgászegyesület

A Kőszegi Sporthorgász Egyesület országos elismerése eddig még egyedülálló Vas megyében. Tavalyi, a vízterületek rendjéért végzett munkájukat értékelték őket kitűnőre.

Némethy Mária

A Magyar Országos Horgász Szövetség által alapított "Tiszta víz, rendezett vízpart" pályázat eredményhirdetése Vas megyei sikerrel is járt. Az országos pályázatot a Magyarországon működő több mint ezer regisztrált, vízhasznosító horgászszervezet (szövetség, egyesület) részére írták ki.  

A bíráló bizottság a Kőszegi Sporthorgász Egyesület által kezelt kőszegi vízterületek környezetvédelme és rendje érdekében végzett  2011. évi tevékenységét a legjobbak közé sorolta. A kőszegi egyesület - másik három horgászegyesülettel és egy megyei szövetséggel - elnyerte a "Tiszta víz, rendezett vízpart" címet. 

A nyertesek díszoklevelet és környezetvédelmi munkákra fordítható támogatást is kaptak az országos szövetségtől. Ezt Fűrész György ügyvezető elnök adta át.  
A kőszegi horgászok sikeres tevékenysége eredményeként mostantól Vas megyei horgászegyesület is büszkélkedhet a 2006-ban alapított címmel - közölte

Kelemen Péter, a kőszegi egyesület elnöke, aki arra a kérdésre, mivel érdemelték ki az elismerést, röviden azt válaszolta:  Kiváló vezetőtársaimmal és nem utolsó sorban a tagsággal, támogatókkal sikerült  elérnünk, hogy a megyei közgyűlés elismerő oklevele mellett a Tiszta víz, rendezett vízpart országos elismerést elsőkként Vas megyében mi nyertük el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!