Hírek

2012.05.29. 17:21

Az egészséges életmódról, külföldi partnerekkel

Vép - Tucatnyi külföldi pedagógus látogatott el a Comenius-program keretében a Hatos Ferenc általános iskolába, ahol a projekt zárótalálkozóját tartották. A téma az egészséges életmód volt.

Simon Erzsébet

Tizenkét éve vesz részt sikerrel a Hatos Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény a Comenius-programban. A napokban zárult kétéves projekt témája az egészséges életmód volt, a résztvevők angol munkanyelven dolgoztak. A vépiek koordinálásával három külföldi iskola vett részt a programban: Szardíniáról Villacidro település, Portugáliából egy lisszaboni, Törökországból pedig egy Amasya-i intézmény. A zárótalálkozót Vépen tartották, ahová a partneriskolákból összesen tizenhárom pedagógus érkezett. A Hatos iskola diákjai műsorral kedveskedtek a vendégeknek: angol dalokkal, hegedű-műsorral, tánccal készültek. Tanórákat is meglátogattak a tanárok: matematika, magyar irodalom, életmentés, nyelvtan, testnevelés, angol órákon nyerhettek bepillantást az oktatásba. Szakmai megbeszélést is folytattak magyar kollégáikkal. Történelmi sétát tettek Szombathelyen, ellátogattak a lukácsházi Biotájházba, ahol arról is képet kaphattak, hogyan  éltek a magyarok úgy száz évvel ezelőtt. A külföldi pedagógusokat fogadta a város polgármestere és jegyzője is.
- A kétéves projekt erősítette a közoktatásunk európai dimenzióját, segítette a nyelvtanulást.  Az együttműködés lehetővé tette, hogy felfedezzük egymás országát, kultúráját,  gondolkodás- és életmódját, illetve megtanuljuk, hogyan fogadjuk el jobban egymást - hallottuk Gábrielné Balikó Beatrixtól, aki hozzátette: a vépi tanárok a külföldi országokban tett látogatásaik során új módszereket tanulhattak, melyeket beépítettek a munkájukba. Elkészült a program záró-produktuma: az angol nyelvű munkafüzetet a négy partneriskola közösen állította össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!