Hírek

2012.05.09. 13:17

Tinódis diák tarolt a nyelvi versenyeken

Országos első, illetve második helyezéssel büszkélkedhet Hajas Bálint, a Tinódi gimnázium diákja: nyelvi versenyeken szerzett dicsőséget magának és iskolájának.

Simon Erzsébet

Hajas Bálint a Tinódi Sebestyén Gimnázium és Idegenforgalmi, Vendéglátói Szakképző Iskola 11/B osztályos tanulója. Kedvenc időtöltése, hogy nyelvi versenyeken vesz részt, amelyek mindig egy-egy újabb kihívást jelentenek neki és felkészítő tanárai - Berkovits Rita és Kovács Beáta - számára is. Számos megmérettetésen ért el jelentős eredményt, az idén például a Nyelvtudással az Egységes Európáért Alapítvány által szervezett és az ECL Nyelvvizsgarendszer magyarországi elnökségének támogatásával megrendezett országos angol nyelvi versenyen sikerült a képzeletbeli dobogó legfelső fokára állnia. 

Bálint ebben a tanévben az országos tanulmányi versenyek közül a legrangosabbnak és legnehezebbnek számító  Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny első kategóriájában német nyelvből szerzett második helyezést az ország legjobb 36 diákja közül. Tervei közt szerepel spanyolul megtanulni, de nemcsak az idegen nyelvek érdeklik, hanem a reáltárgyak is. Idén részt vett a megyei fizika versenyen is, ahol hatodik helyezést ért el.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!